Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Krekeri Krekeri | 300 g g | |
Maslac Maslac | 100 g g | |
Braon šećer Braon šećer | 50 | |
So So | ||
Sitan sir Sitan sir | 900 g g | |
Šećer Šećer | 300 g g | |
Belo brašno Belo brašno | 180 g g | |
Limun Limun | 1 kom. kom. | |
Jaja Jaja | 6 kom. kom. | |
Kisela pavlaka Kisela pavlaka | 180 g g | |
Vanilin šećer Vanilin šećer |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPečeni kolač od sira
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Potrebno je prvo da sameljete krekere, a maslac da otopite oko 50%. U jednoj posudi pomešajte mlevene krekere, istopljeni maslac, braon šećer, so i vanilin šećer. Okrugli kalup obložite folijom sa spoljašnje strane, napunite kalup i izravnajte je. U okruglu tepsiju stavite kalup i nalijte u tepsiju vrelu vodu. Zagrejte rernu na 190 C. Koru ispecite u rerni 10 min, a onda smanjite temperaturu na 160 C. Umutite sir i šećer, vanilin šećer, dodajte brašno, koru i sok limuna. Nastavite sa mućenjem, dodajući jedno po jedno jaje. Kada je umućeno, dodajte još i kiselu pavlaku, malo soli i umešajte sve špatulom.
Prijatno!