
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Krekeri Krekeri | 300 g g | ||
Maslac Maslac | 100 g g | ||
Braon šećer Braon šećer | 50 | ||
So So | |||
Sitan sir Sitan sir | 900 g g | ||
Šećer Šećer | 300 g g | ||
Belo brašno Belo brašno | 180 g g | ||
Limun Limun | 1 kom. kom. | ||
Jaja Jaja | 6 kom. kom. | ||
Kisela pavlaka Kisela pavlaka | 180 g g | ||
Vanilin šećer Vanilin šećer |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPečeni kolač od sira
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Potrebno je prvo da sameljete krekere, a maslac da otopite oko 50%. U jednoj posudi pomešajte mlevene krekere, istopljeni maslac, braon šećer, so i vanilin šećer. Okrugli kalup obložite folijom sa spoljašnje strane, napunite kalup i izravnajte je. U okruglu tepsiju stavite kalup i nalijte u tepsiju vrelu vodu. Zagrejte rernu na 190 C. Koru ispecite u rerni 10 min, a onda smanjite temperaturu na 160 C. Umutite sir i šećer, vanilin šećer, dodajte brašno, koru i sok limuna. Nastavite sa mućenjem, dodajući jedno po jedno jaje. Kada je umućeno, dodajte još i kiselu pavlaku, malo soli i umešajte sve špatulom.
Prijatno!