Pečena jaja sa salamom i paprikom

Pečena jaja sa salamom i paprikom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuvanje 35 min

Sastojci

6 porcije
    • 100   g crvena paprika
    • 1   kom. mladi crni luk
    • 50   g salama sa paprikom
    •   bosiljak
    •   vlašac
    • 1   kafena kašičica ekstradevičansko maslinovo ulje
    •   so
    •   biber
    • 6   supene kašike slatka pavlaka
    • 6   kom. jaja

Priprema

    Priprema:

    Papriku očistiti, izvaditi semenke i iseći na kockice. Crni luk očistiti i iseckati. Salamu iseckati na male komade. Začinsko bilje sitno iseckati.

    Papriku i crni luk propržiti u vrelom ulju 2 minuta. Dodati so, biber i mlevenu papriku, zatim salamu i pržiti još 2-3 minuta. Pomešati sa začinskim biljem i rasporediti u 6 manjih kalupa koji su pogodni za pečenje (150 ml). Preliti sa po 1 kašikom slatke pavlake, i odozgo razbiti po 1 jaje.

    Male kalupe staviti u pleh i napuniti ga sa onoliko ključale vode, koliko je potrebno da 2/3 malih kalupa budu u vodi. U zavisnosti od toga, koliko želimo da jaja budu pečena, peći u prethodno zagrejanoj pećnici 12-15 minuta na 175 °C. Pre serviranja malo posoliti i pobiberiti. Uz to možete da servirate tost ili baget.

Tagovi

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 204
Masti (g) 16
Ugljeni hidrati (g) 2
Proteini (g) 11