Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pečena garnirana pastrmka

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Pastrmka Pastrmka2 kom. kom.
Miks povrća Miks povrća400 g g
Limun Limun1 kom. kom.
Beli luk Beli luk1 glavice glavica
Belo vino Belo vino2 dl dl
Ruzmarin Ruzmarin1 grančica grančica
Bosiljak Bosiljak
So So
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje

Pečena garnirana pastrmka

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

55 min
(12)

Proces pripreme

Priprema:

Blago zasecite sam file pastrmke, sa jedne i sa druge strane. Polovinom jednog limuna prelijte ribu sa obe strane, zatim isecite drugu polovinu limuna na kriške.

Ribu posolite jednako sa svih strana, kao i iznutra. Isečen limun isecite još na pola i stavite u unutrašnjost pastrmke, a sa njim i grančicu ruzmarina.

Stavite papir za pečenje na pleh i prebacite ribu na njega. Prelijte sa malo maslinovog ulja.

Gotov miks povrća dodajte u pleh, pored ribe, zatim dodajte bosiljak i još malo maslinovog ulja na samo povrće.

Beli luk zdrobite sa sve korom i dodajte u jelo. Na kraju prelijte sve belim vinom i stavite da se peče u rerni otprilike 20 minuta na 180 stepeni.

Prijatno!