Patka Konfi

Patka Konfi image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 1:40 h

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 4   kom. pačiji batak
    • 40   g morska so
    • 10   g šećer
    • 10   g biber
    •   lovorov list
    •   majčina dušica
    • 1   glavica beli luk
    •   kupus
    •   kim
    •   zelena jabuka
    •   crni luk
    •   jabukovo sirće
    •   maslac

Priprema

    Priprema:

    Složite batake i isečene jabuke u tepsiju. Glavicu belog luka isecite na pola i dodajte u pleh, dodatjte i lovorov list, pa prekrijte folijom. Kuvajte u rerni na 140 °C 2 sata. Izvadite batake iz masti i kratko ocedite. U zagrejan tiganj stavite maslac i majčinu dušicu, pa ubacite batake i polivajte ih otopljenim maslacom dok koža ne postane hrskava. U šerpu stavite jabuke isčene na kocke, zatim dodajte i iseckan kupus.Dodajte šećer, kim u zrnu i nalijte sa bujonom kao i sa malo jabukovog sirćeta, ostaviti na blagoj vatri 40 minuta. Servirajte uz batake.

    Prijatno!