Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Patka Konfi

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Pačiji batak Pačiji batak4 kom. kom.
Morska so Morska so40 g g
Šećer Šećer10 g g
Biber Biber10 g g
Lovorov list Lovorov list
Majčina dušica Majčina dušica
Beli luk Beli luk1 glavice glavica
Kupus Kupus
Kim Kim
Zelena jabuka Zelena jabuka
Crni luk Crni luk
Jabukovo sirće Jabukovo sirće
Maslac Maslac

Patka Konfi

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

2:00 h
(0)

Proces pripreme

Priprema:

Složite batake i isečene jabuke u tepsiju. Glavicu belog luka isecite na pola i dodajte u pleh, dodatjte i lovorov list, pa prekrijte folijom. Kuvajte u rerni na 140 °C 2 sata. Izvadite batake iz masti i kratko ocedite. U zagrejan tiganj stavite maslac i majčinu dušicu, pa ubacite batake i polivajte ih otopljenim maslacom dok koža ne postane hrskava. U šerpu stavite jabuke isčene na kocke, zatim dodajte i iseckan kupus.Dodajte šećer, kim u zrnu i nalijte sa bujonom kao i sa malo jabukovog sirćeta, ostaviti na blagoj vatri 40 minuta. Servirajte uz batake.

Prijatno!