Priprema:
Patka Konfi
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 4 kom. pačiji batak
- 40 g morska so
- 10 g šećer
- 10 g biber
- lovorov list
- majčina dušica
- 1 glavica beli luk
- kupus
- kim
- zelena jabuka
- crni luk
- jabukovo sirće
- maslac
Priprema
Složite batake i isečene jabuke u tepsiju. Glavicu belog luka isecite na pola i dodajte u pleh, dodatjte i lovorov list, pa prekrijte folijom. Kuvajte u rerni na 140 °C 2 sata. Izvadite batake iz masti i kratko ocedite. U zagrejan tiganj stavite maslac i majčinu dušicu, pa ubacite batake i polivajte ih otopljenim maslacom dok koža ne postane hrskava. U šerpu stavite jabuke isčene na kocke, zatim dodajte i iseckan kupus.Dodajte šećer, kim u zrnu i nalijte sa bujonom kao i sa malo jabukovog sirćeta, ostaviti na blagoj vatri 40 minuta. Servirajte uz batake.
Prijatno!