Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pastrmka uz smederevsku garnituru

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Pastrmka Pastrmka2 kom. kom.
Crni luk Crni luk2 kom. kom.
Crvena paprika Crvena paprika2 kom. kom.
Paradajz Paradajz6 kom. kom.
Beli pirinač Beli pirinač4 šolje šolja
Morska so Morska so
Biber Biber
Ruzmarin Ruzmarin
Peršun Peršun
Belo vino Belo vino2 dl dl
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje
Limun Limun

Pastrmka uz smederevsku garnituru

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:35 h
(6)

Proces pripreme

Priprema:

U zagrejano ulje staviti dve glavice iseckanog crnog luka da se dinsta, i zatim posoliti. Odstraniti središnji deo paradajza, a tvrdi deo iseći na tračice i ubaciti u šerpu, posoliti i pobiberiti.

Zatim dodati sečenu papriku, a nakon toga ruzmarin i peršun od začina. Kada se povrće izdinsta, dodati pirinač okruglog zrna. Blago promešati, dodati belo vino. Kada vino ispari, dodati vodu.

Pastrmku posoliti sa obe strane i preliti limunovim sokom. Povrće i pirinač prebaciti u tepsiju, pa preko toga staviti ribu. Peći oko 35 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!