Pastrmka sa povrćem u rerni i krompir salata

Pastrmka sa povrćem u rerni i krompir salata image
Težina pripreme Srednje
Priprema 30 min
Kuvanje 1 h

Sastojci

2 porcije
  • Potrebni sastojci za povrće:

    • 1   kom. tikvica
    • 12   kom. čeri paradajz
    • 1   kom. crvena paprika
    • 2   kom. celer štapić
    • 1   glavica crveni luk
    • 1   kom. komorač
    • 4   čena beli luk
    • 3   prstohvat so
    •   biber
    • 3   supene kašike suncokretovo ulje
  • Potrebni sastojci za pastrmku:

    • 2   kom. pastrmka
    • 8   prstohvat so
    • 1   kom. limun
  • Potrebni sastojci za krompir salatu:

    • 700   g krompir
    • 4   prstohvat so
    •   voda
    • 2   glavice crni luk
    • 15   g spanać
    • 1   veza peršun
    •   biber
    • 3   supene kašike suncokretovo ulje
    • 2   supene kašike jabukovo sirće

Priprema

    Proces pripreme:

    Isecite povrće i prebacite u činiju za pečenje. Začinite solju, biberom, uljem i sve izmešajte. Pastrmku posolite i stavite preko povrća koje je u činiji. Isecite limun i stavite kolutove unutar ribe, a one kolutove koji ne stanu u ribu, stavite pored. Pecite oko pola sata na 185 stepeni.

    Krompir salata: Krompir iseći na krupnije kocke. Prebaciti ga u šerpu, dodajte so, dolijte vodu i kuvajte 30ak minuta. Za to vreme isecite crveni luk i stavite u činiju. Luku dodajte spanać i peršun. Kada se krompir skuva, dodajte i njega u činiju i sve začinite solju, biberom, uljem i sirćem, pa zatim sve lepo promešajte.

    Prijatno!