Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Musaka od tikvica

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Tikvica Tikvica4 kom. kom.
Belo brašno Belo brašno200 g g
Prezle Prezle200 g g
Jaja Jaja6 kom. kom.
Crni luk Crni luk2 glavice glavica
Šargarepa Šargarepa2 kom. kom.
Beli luk Beli luk2 čena čen
Usitnjeno mešano meso Usitnjeno mešano meso700 g g
Trapist sir Trapist sir300 g g
Mleko Mleko200 ml ml
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje
So So
Biber Biber

Musaka od tikvica

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(1)

Proces pripreme

Priprema:

Zagrejte tiganj sa malo suncokretovog ulja. Tikvicu isecite, posolite. Pripremite mase za pohovanje, u jedan tanjir sipajte brašno, u drugi jaja i u treći prezle. Tikvice uvaljajte u brašno, jaja, potom u prezle i ispržite ih tako da kada porumene s jedne strane, okrenete ih na drugu.

U drugom tiganju zagrejte malo suncokretovog ulja, dodajte sitno seckani crni luk, malo posolite i prodinstajte, pa potom dodajte i sitno seckani beli luk. Dodajte izrendanu šargarepu, nakon desetak minuta dinstanja dodajte i sveže usitnjeno meso.

Ređajte musaku tako što ćete na dno staviti pohovane tikvice, zatim smesu sa mesom, pa zatim malo izrendanog trapista. Postupak ponovite dok ne istrošite sve namirnice.

Na kraju prelijte sa rojal masom koju ste pripremili tako što ste pomešali jaja, mleko, so i biber.

Zagrejte rernu na 200 C, ubacite musaku i pecite 30 minuta na 180 C.

Prijatno!