
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Tikvica Tikvica | 4 kom. kom. | |
Belo brašno Belo brašno | 200 g g | |
Prezle Prezle | 200 g g | |
Jaja Jaja | 6 kom. kom. | |
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | |
Šargarepa Šargarepa | 2 kom. kom. | |
Beli luk Beli luk | 2 čena čen | |
Usitnjeno mešano meso Usitnjeno mešano meso | 700 g g | |
Trapist sir Trapist sir | 300 g g | |
Mleko Mleko | 200 ml ml | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | ||
So So | ||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMusaka od tikvica
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Zagrejte tiganj sa malo suncokretovog ulja. Tikvicu isecite, posolite. Pripremite mase za pohovanje, u jedan tanjir sipajte brašno, u drugi jaja i u treći prezle. Tikvice uvaljajte u brašno, jaja, potom u prezle i ispržite ih tako da kada porumene s jedne strane, okrenete ih na drugu.
U drugom tiganju zagrejte malo suncokretovog ulja, dodajte sitno seckani crni luk, malo posolite i prodinstajte, pa potom dodajte i sitno seckani beli luk. Dodajte izrendanu šargarepu, nakon desetak minuta dinstanja dodajte i sveže usitnjeno meso.
Ređajte musaku tako što ćete na dno staviti pohovane tikvice, zatim smesu sa mesom, pa zatim malo izrendanog trapista. Postupak ponovite dok ne istrošite sve namirnice.
Na kraju prelijte sa rojal masom koju ste pripremili tako što ste pomešali jaja, mleko, so i biber.
Zagrejte rernu na 200 C, ubacite musaku i pecite 30 minuta na 180 C.
Prijatno!