
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za testo:
Belo brašno Belo brašno | 600 g g | |
So So | prstohvat prstohvat | |
Šećer Šećer | prstohvat prstohvat | |
Kvasac Kvasac | 1 kesice kesica | |
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | |
Mleko Mleko | 250 ml ml | |
Voda Voda | 100 ml ml |
Potrebni sastojci za fil za kiflice:
Beli sir Beli sir | 250 g g | |
Šunka Šunka | 100 g g |
Potrebni sastojci za premazivanje:
Žumance Žumance | 1 kom. kom. | |
Mleko Mleko |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKiflice sa šunkom i sirom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema testa:
U jednoj posudi pomešajte brašno, so, šećer i suvi kvasac. Potom dodajte dva jaja, mleko i malo mlake vode. Zamesite testo i ostavite da odmori dok se masa ne podupla. Nakon toga ga premesite i prebacite na mastan papir i pokrijte drugim masnim papirom pa razvucite testo na 3-5 mm debljine. Razvučeno testo podelite na jednake delove i nafilujte kiflice. Na svaki kraj stavite kašičicu fila i urolajte. U jednoj posudici umutite žumance i malo mleka kako biste premazali kiflice. Rernu zagrejte na 200 C. Pecite kiflice na 180 C oko 20 minuta.
Priprema fila za kiflice: Izgnječite sir, dodajte šunku seckanu na kockice. Lagano promešajte.
Prijatno!