
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za pastrmku:
File pastrmke File pastrmke | 2 kom. kom. | ||
Pomorandža Pomorandža | 0,5 kom. kom. | ||
Limeta Limeta | 0,5 kom. kom. | ||
Cimet Cimet | 5 g g | ||
Voda Voda | |||
So So |
Potrebni sastojci za pirinač:
Pirinač dugog zrna Pirinač dugog zrna | 100 g g | ||
Voda Voda | 200 ml ml | ||
Brokoli Brokoli | 70 g g | ||
Indijski orah Indijski orah | 50 | ||
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | |||
So So | |||
Biber Biber |
Potrebni sastojci za sos:
Pavlaka za kuvanje Pavlaka za kuvanje | 150 ml ml | ||
Đumbir Đumbir | 20 g g | ||
Peršun Peršun | 2 - 3 listića listić | ||
Kari Kari | 3 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPastrmka na pari
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema pastrmke:
U ključalu vodu stavite malo pomorandže i limete i mlevenog cimeta, radi lepše arome. Preko šerpe stavite kutiju od bambusa, prekrijte masnim papirom koji ste prorezali na nekoliko mesta. Filet losos pastrmke pripremite skidanjem donjeg dela stomaka i vađenjem kostiju. Izrežite filet na nekoliko delova, blago posolite i ubacite u bambus kako bi se kuvalo na pari.
Priprema pirinča: Obarite pirinač u razmeri 1:2, odnosno jedna mera pirinča - dve mere vode. Uključite ringlu na srednje ka jačoj vatri, a kad proključa, smanjite temperaturu i poklopite šerpu, sve dok pirinač ne upije ostatak vode. U tiganj stavite malo maslinovog ulja, dodajte brokoli, indijski orah. Začinite biberom i dodajte pirinač.
Priprema sosa: U malu šerpicu sipajte pavlaku za kuvanje. Kada proključa, dodajte sitno seckani đumbir i peršun. Dodajte malo karija. Nakon kratkog ključanja, isključite.
Servirajte pirinač, preko njega stavite ribu i prelijte sosom.
Prijatno!