
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za pastrmku:
File pastrmke File pastrmke | 2 kom. kom. | |
Pomorandža Pomorandža | 0,5 kom. kom. | |
Limeta Limeta | 0,5 kom. kom. | |
Cimet Cimet | 5 g g | |
Voda Voda | ||
So So |
Potrebni sastojci za pirinač:
Pirinač dugog zrna Pirinač dugog zrna | 100 g g | |
Voda Voda | 200 ml ml | |
Brokoli Brokoli | 70 g g | |
Indijski orah Indijski orah | 50 | |
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | ||
So So | ||
Biber Biber |
Potrebni sastojci za sos:
Pavlaka za kuvanje Pavlaka za kuvanje | 150 ml ml | |
Đumbir Đumbir | 20 g g | |
Peršun Peršun | 2 - 3 listića listić | |
Kari Kari | 3 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPastrmka na pari
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema pastrmke:
U ključalu vodu stavite malo pomorandže i limete i mlevenog cimeta, radi lepše arome. Preko šerpe stavite kutiju od bambusa, prekrijte masnim papirom koji ste prorezali na nekoliko mesta. Filet losos pastrmke pripremite skidanjem donjeg dela stomaka i vađenjem kostiju. Izrežite filet na nekoliko delova, blago posolite i ubacite u bambus kako bi se kuvalo na pari.
Priprema pirinča: Obarite pirinač u razmeri 1:2, odnosno jedna mera pirinča - dve mere vode. Uključite ringlu na srednje ka jačoj vatri, a kad proključa, smanjite temperaturu i poklopite šerpu, sve dok pirinač ne upije ostatak vode. U tiganj stavite malo maslinovog ulja, dodajte brokoli, indijski orah. Začinite biberom i dodajte pirinač.
Priprema sosa: U malu šerpicu sipajte pavlaku za kuvanje. Kada proključa, dodajte sitno seckani đumbir i peršun. Dodajte malo karija. Nakon kratkog ključanja, isključite.
Servirajte pirinač, preko njega stavite ribu i prelijte sosom.
Prijatno!