Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pastrmka na pari

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za pastrmku:

File pastrmke File pastrmke2 kom. kom.
Pomorandža Pomorandža0,5 kom. kom.
Limeta Limeta0,5 kom. kom.
Cimet Cimet5 g g
Voda Voda
So So

Potrebni sastojci za pirinač:

Pirinač dugog zrna Pirinač dugog zrna100 g g
Voda Voda200 ml ml
Brokoli Brokoli70 g g
Indijski orah Indijski orah50
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje
So So
Biber Biber

Potrebni sastojci za sos:

Pavlaka za kuvanje Pavlaka za kuvanje150 ml ml
Đumbir Đumbir20 g g
Peršun Peršun2 - 3 listića listić
Kari Kari3 g g

Pastrmka na pari

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

25 min
(14)

Proces pripreme

Priprema pastrmke:

U ključalu vodu stavite malo pomorandže i limete i mlevenog cimeta, radi lepše arome. Preko šerpe stavite kutiju od bambusa, prekrijte masnim papirom koji ste prorezali na nekoliko mesta. Filet losos pastrmke pripremite skidanjem donjeg dela stomaka i vađenjem kostiju. Izrežite filet na nekoliko delova, blago posolite i ubacite u bambus kako bi se kuvalo na pari.

Priprema pirinča: Obarite pirinač u razmeri 1:2, odnosno jedna mera pirinča - dve mere vode. Uključite ringlu na srednje ka jačoj vatri, a kad proključa, smanjite temperaturu i poklopite šerpu, sve dok pirinač ne upije ostatak vode. U tiganj stavite malo maslinovog ulja, dodajte brokoli, indijski orah. Začinite biberom i dodajte pirinač.

Priprema sosa: U malu šerpicu sipajte pavlaku za kuvanje. Kada proključa, dodajte sitno seckani đumbir i peršun. Dodajte malo karija. Nakon kratkog ključanja, isključite.

Servirajte pirinač, preko njega stavite ribu i prelijte sosom.

Prijatno!