Pašteta od pileće džigerice

Pašteta od pileće džigerice
Težina pripremeTeško
Priprema15 min
Kuvanje20 min

Priprema

    Priprema:

    Crni luk isecite na slajseve i propržite ga na zagrejanom ulju u tiganju. Zatim dodajte krupno sečeni beli luk, posolite i pobiberite. Kada se luk izdinsta, dodajte seckanu slaninicu i malo majčine dušice i lovorovog lista. Dinstajte još malo, potom dodajte džigericu i 100g maslaca. Pržite sve desetak minuta pa flambirajte. Sve osim majčine dušice i lovorovog lista ubacite u blender, dodajte još 100g maslaca i izblendajte. U šnezideru, na niskoj temperaturi, polako topite preostali maslac i sitno seckanu majčinu dušicu. Prelijte maslac preko paštete i ostavite u frižideru. Služite hladno uz slatko od jagoda i baget.

    Prijatno!