Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pašteta od pileće džigerice

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Pileće džigerice Pileće džigerice300 g g
Slanina Slanina130 g g
Crni luk Crni luk2 glavice glavica
Beli luk Beli luk2 čena čen
Maslac Maslac300 g g
Konjak ili brendi Konjak ili brendi50 ml ml
Majčina dušica Majčina dušica
Lovorov list Lovorov list1 lista list
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Za dekoraciju:

Francuski baget Francuski baget
Slatko od jagoda Slatko od jagoda

Pašteta od pileće džigerice

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

35 min
(2)

Proces pripreme

Priprema:

Crni luk isecite na slajseve i propržite ga na zagrejanom ulju u tiganju. Zatim dodajte krupno sečeni beli luk, posolite i pobiberite. Kada se luk izdinsta, dodajte seckanu slaninicu i malo majčine dušice i lovorovog lista. Dinstajte još malo, potom dodajte džigericu i 100g maslaca. Pržite sve desetak minuta pa flambirajte. Sve osim majčine dušice i lovorovog lista ubacite u blender, dodajte još 100g maslaca i izblendajte. U šnezideru, na niskoj temperaturi, polako topite preostali maslac i sitno seckanu majčinu dušicu. Prelijte maslac preko paštete i ostavite u frižideru. Služite hladno uz slatko od jagoda i baget.

Prijatno!