Pašteta od pileće džigerice

Pašteta od pileće džigerice image
Težina pripreme Teško
Priprema 15 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

3 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 300   g pileće džigerice
    • 130   g slanina
    • 2   glavice crni luk
    • 2   čena beli luk
    • 300   g maslac
    • 50   ml konjak ili brendi
    •   majčina dušica
    • 1   list lovorov list
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje
  • Za dekoraciju:

    •   francuski baget
    •   slatko od jagoda

Priprema

    Priprema:

    Crni luk isecite na slajseve i propržite ga na zagrejanom ulju u tiganju. Zatim dodajte krupno sečeni beli luk, posolite i pobiberite. Kada se luk izdinsta, dodajte seckanu slaninicu i malo majčine dušice i lovorovog lista. Dinstajte još malo, potom dodajte džigericu i 100g maslaca. Pržite sve desetak minuta pa flambirajte. Sve osim majčine dušice i lovorovog lista ubacite u blender, dodajte još 100g maslaca i izblendajte. U šnezideru, na niskoj temperaturi, polako topite preostali maslac i sitno seckanu majčinu dušicu. Prelijte maslac preko paštete i ostavite u frižideru. Služite hladno uz slatko od jagoda i baget.

    Prijatno!