Paradajz punjen pečurkama

Paradajz punjen pečurkama image
Težina pripreme Lako
Priprema 30 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

6 osobe
    • 6   - 10   kom. paradajz
    • 400   g šampinjoni
    • 2   supene kašike kajmak namaz
    • 2   kom. jaja
    • 2   - 3   čena beli luk
    •   so
    •   ruzmarin
    •   bosiljak

Priprema

    Priprema:

    Odsecite ’’poklopac’’ pri vrhu svakog paradajza i izdubite paradajz kašičicom. Sačuvajte čvrste izdubljene delove, a tečnosti i semenke sklonite.

    Isecite pečurke, ubacite ih u blender i tu dodajte čvrste ostatke od paradajza i beli luk. Posolite, dodajte svež bosiljak i ruzmarin. Zatim, sve lepo izblendajte i tu smesu koristite kako biste napunili svaki paradajz, koji zatim ređajte u tepsiju ili posudu za pečenje. U posebnoj činiji razbijte dva jaja, stavite kašičicu soli i dve kašike kajmak namaza. Dobro promešajte i ovo koristite kako biste sipali u unutrašnjost svakog paradajza.

    Na kraju poklopite svaki paradajz njegovim gornjim delom i stavite u rernu da se peče oko 20 minuta, na 180 stepeni.