Priprema:
Paradajz punjen pečurkama
Sastojci
6
osobe
-
- 6 - 10 kom. paradajz
- 400 g šampinjoni
- 2 supene kašike kajmak namaz
- 2 kom. jaja
- 2 - 3 čena beli luk
- so
- ruzmarin
- bosiljak
Priprema
Odsecite ’’poklopac’’ pri vrhu svakog paradajza i izdubite paradajz kašičicom. Sačuvajte čvrste izdubljene delove, a tečnosti i semenke sklonite.
Isecite pečurke, ubacite ih u blender i tu dodajte čvrste ostatke od paradajza i beli luk. Posolite, dodajte svež bosiljak i ruzmarin. Zatim, sve lepo izblendajte i tu smesu koristite kako biste napunili svaki paradajz, koji zatim ređajte u tepsiju ili posudu za pečenje. U posebnoj činiji razbijte dva jaja, stavite kašičicu soli i dve kašike kajmak namaza. Dobro promešajte i ovo koristite kako biste sipali u unutrašnjost svakog paradajza.
Na kraju poklopite svaki paradajz njegovim gornjim delom i stavite u rernu da se peče oko 20 minuta, na 180 stepeni.