
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Paradajz Paradajz | 6 - 10 kom. kom. | ||
Šampinjoni Šampinjoni | 400 g g | ||
Kajmak namaz Kajmak namaz | 2 supene kašike supena kašika | ||
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | ||
Beli luk Beli luk | 2 - 3 čena čen | ||
So So | |||
Ruzmarin Ruzmarin | |||
Bosiljak Bosiljak |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listParadajz punjen pečurkama
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Odsecite ’’poklopac’’ pri vrhu svakog paradajza i izdubite paradajz kašičicom. Sačuvajte čvrste izdubljene delove, a tečnosti i semenke sklonite.
Isecite pečurke, ubacite ih u blender i tu dodajte čvrste ostatke od paradajza i beli luk. Posolite, dodajte svež bosiljak i ruzmarin. Zatim, sve lepo izblendajte i tu smesu koristite kako biste napunili svaki paradajz, koji zatim ređajte u tepsiju ili posudu za pečenje. U posebnoj činiji razbijte dva jaja, stavite kašičicu soli i dve kašike kajmak namaza. Dobro promešajte i ovo koristite kako biste sipali u unutrašnjost svakog paradajza.
Na kraju poklopite svaki paradajz njegovim gornjim delom i stavite u rernu da se peče oko 20 minuta, na 180 stepeni.