
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Paradajz Paradajz | 6 - 10 kom. kom. | |
Šampinjoni Šampinjoni | 400 g g | |
Kajmak namaz Kajmak namaz | 2 supene kašike supena kašika | |
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | |
Beli luk Beli luk | 2 - 3 čena čen | |
So So | ||
Ruzmarin Ruzmarin | ||
Bosiljak Bosiljak |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listParadajz punjen pečurkama
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Odsecite ’’poklopac’’ pri vrhu svakog paradajza i izdubite paradajz kašičicom. Sačuvajte čvrste izdubljene delove, a tečnosti i semenke sklonite.
Isecite pečurke, ubacite ih u blender i tu dodajte čvrste ostatke od paradajza i beli luk. Posolite, dodajte svež bosiljak i ruzmarin. Zatim, sve lepo izblendajte i tu smesu koristite kako biste napunili svaki paradajz, koji zatim ređajte u tepsiju ili posudu za pečenje. U posebnoj činiji razbijte dva jaja, stavite kašičicu soli i dve kašike kajmak namaza. Dobro promešajte i ovo koristite kako biste sipali u unutrašnjost svakog paradajza.
Na kraju poklopite svaki paradajz njegovim gornjim delom i stavite u rernu da se peče oko 20 minuta, na 180 stepeni.