Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Palačinke sa pavlaka kremom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Belo brašno Belo brašno2 supene kašike supena kašika
Raženo brašno Raženo brašno5 supene kašike supena kašika
Pšenično polubelo brašno Pšenično polubelo brašno5 supene kašike supena kašika
Susam Susam2 supene kašike supena kašika
Pavlaka krem Pavlaka krem200 g g
Jaja Jaja2 kom. kom.
Peršun Peršun1 veze veza
Limun Limun1 kom. kom.
Voda Voda2 dl dl
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje20 ml ml
So So
Biber Biber

Palačinke sa pavlaka kremom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

30 min
(1)

Proces pripreme

Priprema:

U činiju sipajte: belo, ražano i polubelo brašno, susam i so. Pomešajte suve sastojke i onda dodajte jaja i vodu. Mešajte, dodavajući vodu po potrebi, kako bi masa ostala ređa. Zagrejte ulje u tiganju. Dodajte kašiku smese, praveći manje ali deblje palačinke, poput američkih.

Isecite peršun i ubacite ga u činijicu. Isecite sitno i koru od limuna i dodajte peršunu, a zatim iscedite i lumunov sok preko. Pobiberite i posolite, zatim dodajte i pavlaka krem i sve lepo promešajte. Palačinke premažite sa pavlaka kremom koji ste napravili i servirajte, ređajući jednu na drugu.

Prijatno!