
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Belo brašno Belo brašno | 2 supene kašike supena kašika | |
Raženo brašno Raženo brašno | 5 supene kašike supena kašika | |
Pšenično polubelo brašno Pšenično polubelo brašno | 5 supene kašike supena kašika | |
Susam Susam | 2 supene kašike supena kašika | |
Pavlaka krem Pavlaka krem | 200 g g | |
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | |
Peršun Peršun | 1 veze veza | |
Limun Limun | 1 kom. kom. | |
Voda Voda | 2 dl dl | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 20 ml ml | |
So So | ||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPalačinke sa pavlaka kremom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
U činiju sipajte: belo, ražano i polubelo brašno, susam i so. Pomešajte suve sastojke i onda dodajte jaja i vodu. Mešajte, dodavajući vodu po potrebi, kako bi masa ostala ređa. Zagrejte ulje u tiganju. Dodajte kašiku smese, praveći manje ali deblje palačinke, poput američkih.
Isecite peršun i ubacite ga u činijicu. Isecite sitno i koru od limuna i dodajte peršunu, a zatim iscedite i lumunov sok preko. Pobiberite i posolite, zatim dodajte i pavlaka krem i sve lepo promešajte. Palačinke premažite sa pavlaka kremom koji ste napravili i servirajte, ređajući jednu na drugu.
Prijatno!