
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Belo brašno Belo brašno | 2 supene kašike supena kašika | ||
Raženo brašno Raženo brašno | 5 supene kašike supena kašika | ||
Pšenično polubelo brašno Pšenično polubelo brašno | 5 supene kašike supena kašika | ||
Susam Susam | 2 supene kašike supena kašika | ||
Pavlaka krem Pavlaka krem | 200 g g | ||
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | ||
Peršun Peršun | 1 veze veza | ||
Limun Limun | 1 kom. kom. | ||
Voda Voda | 2 dl dl | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 20 ml ml | ||
So So | |||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPalačinke sa pavlaka kremom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
U činiju sipajte: belo, ražano i polubelo brašno, susam i so. Pomešajte suve sastojke i onda dodajte jaja i vodu. Mešajte, dodavajući vodu po potrebi, kako bi masa ostala ređa. Zagrejte ulje u tiganju. Dodajte kašiku smese, praveći manje ali deblje palačinke, poput američkih.
Isecite peršun i ubacite ga u činijicu. Isecite sitno i koru od limuna i dodajte peršunu, a zatim iscedite i lumunov sok preko. Pobiberite i posolite, zatim dodajte i pavlaka krem i sve lepo promešajte. Palačinke premažite sa pavlaka kremom koji ste napravili i servirajte, ređajući jednu na drugu.
Prijatno!