Palačinke sa pavlaka kremom

Palačinke sa pavlaka kremom image
Težina pripreme Lako
Priprema 10 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

1 porcija
  • Potrebni sastojci:

    • 2   supene kašike belo brašno
    • 5   supene kašike raženo brašno
    • 5   supene kašike pšenično polubelo brašno
    • 2   supene kašike susam
    • 200   g pavlaka krem
    • 2   kom. jaja
    • 1   veza peršun
    • 1   kom. limun
    • 2   dl voda
    • 20   ml suncokretovo ulje
    •   so
    •   biber

Priprema

    Priprema:

    U činiju sipajte: belo, ražano i polubelo brašno, susam i so. Pomešajte suve sastojke i onda dodajte jaja i vodu. Mešajte, dodavajući vodu po potrebi, kako bi masa ostala ređa. Zagrejte ulje u tiganju. Dodajte kašiku smese, praveći manje ali deblje palačinke, poput američkih.

    Isecite peršun i ubacite ga u činijicu. Isecite sitno i koru od limuna i dodajte peršunu, a zatim iscedite i lumunov sok preko. Pobiberite i posolite, zatim dodajte i pavlaka krem i sve lepo promešajte. Palačinke premažite sa pavlaka kremom koji ste napravili i servirajte, ređajući jednu na drugu.

    Prijatno!