Priprema:
Paelja sa piletinom i graškom
Sastojci
6
porcije
-
- 5 supene kašike ekstradevičansko maslinovo ulje
- so
- biber
- 2 kom. crvena paprika
- 2 glavice crni luk
- 2 čena beli luk
- 350 g beli pirinač
- peršun
- 700 g pileći file
- 1 kom. žuta paprika
- 350 g grašak
- 3 kafene kašičice mlevena paprika
- 2 veze mladi crni luk
- 1 l pileća supa
Priprema
Oprati i ukoliko je potrebno, očistiti pileći file. Propržiti meso u prethodno zagrejanom tiganju sa malo maslinovog ulja. Posoliti i pobiberiti.U međuvremenu očistiti papriku, izvaditi joj semenke i iseckati na kockice. Očistiti crni i beli luk i sitno iseckati. Sve pomešati i propržiti u ulju u kome se pržilo meso. Kada se proprži dodati supu, zatim meso, još malo propžiti i dodati so, biber i začine.Nakon toga, dodati grašak i pirinač i poklopljeno kuvati još 30 minuta na slaboj ili tihoj vatri. Dodavati vodu po potrebi da pirinač ne bi zagoreo.U drugoj posudi očistiti mladi luk, iseckati ga i propržiti na maslinovom ulju. Oprati i iseckati peršun i sve zajedno posuti po paelji.
Nutritivne vrednosti po poriciji
Kcal
586
Masti (g)
16
Ugljeni hidrati (g)
63
Proteini (g)
38