Paelja sa piletinom i graškom

Paelja sa piletinom i graškom image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 1 h

Sastojci

6 porcije
    • 5   supene kašike ekstradevičansko maslinovo ulje
    •   so
    •   biber
    • 2   kom. crvena paprika
    • 2   glavice crni luk
    • 2   čena beli luk
    • 350   g beli pirinač
    •   peršun
    • 700   g pileći file
    • 1   kom. žuta paprika
    • 350   g grašak
    • 3   kafene kašičice mlevena paprika
    • 2   veze mladi crni luk
    • 1   l pileća supa

Priprema

    Priprema:

    Oprati i ukoliko je potrebno, očistiti pileći file. Propržiti meso u prethodno zagrejanom tiganju sa malo maslinovog ulja. Posoliti i pobiberiti.U međuvremenu očistiti papriku, izvaditi joj semenke i iseckati na kockice. Očistiti crni i beli luk i sitno iseckati. Sve pomešati i propržiti u ulju u kome se pržilo meso. Kada se proprži dodati supu, zatim meso, još malo propžiti i dodati so, biber i začine.Nakon toga, dodati grašak i pirinač i poklopljeno kuvati još 30 minuta na slaboj ili tihoj vatri. Dodavati vodu po potrebi da pirinač ne bi zagoreo.U drugoj posudi očistiti mladi luk, iseckati ga i propržiti na maslinovom ulju. Oprati i iseckati peršun i sve zajedno posuti po paelji.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 586
Masti (g) 16
Ugljeni hidrati (g) 63
Proteini (g) 38