Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Ovčareva pita

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Juneće mleveno meso Juneće mleveno meso400 g g
Crni luk Crni luk3 kom. kom.
Beli luk Beli luk22 čena čen
Peršun Peršun1 kafene kašičice kafena kašičica
Majčina dušica Majčina dušica
Ruzmarin Ruzmarin1 kafene kašičice kafena kašičica
Vočester sos Vočester sos15 ml ml
Paradajz pire Paradajz pire20 g g
Belo brašno Belo brašno2 supene kašike supena kašika
Supa od povrća Supa od povrća200 ml ml
Zamrznuta šargarepa Zamrznuta šargarepa50 g g
Zamrznuti grašak Zamrznuti grašak50 g g
Beli krompir Beli krompir500 g g
Maslac Maslac100 g g
Pavlaka za kuvanje Pavlaka za kuvanje100 ml ml
Grana Padano sir Grana Padano sir100 g g
Gauda sir Gauda sir200 g g
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Ovčareva pita

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

50 min
(14)

Proces pripreme

Priprema:

Krompir isecite i stavite da se kuva.

Zagrejte ulje na tiganju i dodajte sitno isečeni crni luk. Posolite, dinstajte kratko i onda dodajte usitnjenon meso. Potom dodajte začine: ruzmarin, bosiljak, so, biber, vočester sos, beli luk i paradajz pire.

Pospite sve sa malo brašna, dodajte grana padano sir, grašak, šargarepu i nalijte supom od povrća.

Kada se krompir skuva, izgnječite ga, dodajte maslac i neutralnu pavlaku. Dobro promešajte, dodajte i gaudu, kao i grana padano sir i beli luk u granulama.

U posudu za pečenje uspite prvo dinstano meso, pa preko toga pire. Zapecite u rerni na 200 C, 25 min.

Prijatno!