Ovčareva pita

Ovčareva pita image
Težina pripreme Srednje
Priprema 25 min
Kuvanje 25 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 400   g juneće mleveno meso
    • 3   kom. crni luk
    • 22   čena beli luk
    • 1   kafena kašičica peršun
    •   majčina dušica
    • 1   kafena kašičica ruzmarin
    • 15   ml vočester sos
    • 20   g paradajz pire
    • 2   supene kašike belo brašno
    • 200   ml supa od povrća
    • 50   g zamrznuta šargarepa
    • 50   g zamrznuti grašak
    • 500   g beli krompir
    • 100   g maslac
    • 100   ml pavlaka za kuvanje
    • 100   g grana padano sir
    • 200   g gauda sir
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Krompir isecite i stavite da se kuva.

    Zagrejte ulje na tiganju i dodajte sitno isečeni crni luk. Posolite, dinstajte kratko i onda dodajte usitnjenon meso. Potom dodajte začine: ruzmarin, bosiljak, so, biber, vočester sos, beli luk i paradajz pire.

    Pospite sve sa malo brašna, dodajte grana padano sir, grašak, šargarepu i nalijte supom od povrća.

    Kada se krompir skuva, izgnječite ga, dodajte maslac i neutralnu pavlaku. Dobro promešajte, dodajte i gaudu, kao i grana padano sir i beli luk u granulama.

    U posudu za pečenje uspite prvo dinstano meso, pa preko toga pire. Zapecite u rerni na 200 C, 25 min.

    Prijatno!