
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za naćose:
Kukuruzno brašno Kukuruzno brašno | 260 g g | |
Voda Voda | 250 ml ml | |
Semenke bundeve Semenke bundeve | 50 g g | |
Semenke suncokreta Semenke suncokreta | 50 g g | |
So So | ||
Biber Biber |
Potrebni sastojci za salsu:
Paradajz Paradajz | 2 kom. kom. | |
Ljuta papričica Ljuta papričica | 2 kom. kom. | |
Avokado Avokado | 1 kom. kom. | |
So So | 3 prstohvat prstohvat | |
Biber Biber | ||
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 70 ml ml | |
Peršun Peršun |
Potrebni sastojci za kreker sendviče:
Krekeri Krekeri | 100 g g | |
Šunka Šunka | 60 g g | |
Edamer sir Edamer sir | 60 g g | |
Maslac Maslac | 2 supene kašike supena kašika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNaćosi - Salsa - Kreker sendviči
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema naćosa:
Sipajte kukuruzno brašno u činiju, dodajte so, biber i vodu, pomešajte sve i ostavite da smesa odstoji desetak minuta. U međuvremenu usitnite golicu i semenke suncokreta u blenderu. Dodajte sve u smesu sa kukuruznim brašnom i dobro sjedinite. Masu podelite na dva dela, zatim razvucite između dva masna papira na debljinu od oko 3 mm. Iseckajte testo na male trougliće. Pecite u rerni na 190 stepeni, 10-tak minuta do željene boje.
Priprema salse:
Isecite na kockice prvo paradajz, zatim i ljute papričice (što sitnije), a zatim i avokado. Sjedinite sve sastojke. Posolite, pobiberite i zalijte maslinovim uljem. Na kraju dodajte i sitno seckani peršun. Dobro promešajte.
Priprema krekera:
Obrežite edamer i šunku u veličini krekera. Na kreker stavite šunku i edamer i poklopite drugim krekerom. Otopljenim maslacem zalijte krekere i stavite u rernu na 4-5 minuta (dok se kačkavalj ne otopi), na temperaturi od 180 stepeni.
Prijatno!