Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Naćosi - Salsa - Kreker sendviči

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za naćose:

Kukuruzno brašno Kukuruzno brašno260 g g
Voda Voda250 ml ml
Semenke bundeve Semenke bundeve50 g g
Semenke suncokreta Semenke suncokreta50 g g
So So
Biber Biber

Potrebni sastojci za salsu:

Paradajz Paradajz2 kom. kom.
Ljuta papričica Ljuta papričica2 kom. kom.
Avokado Avokado1 kom. kom.
So So3 prstohvat prstohvat
Biber Biber
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje70 ml ml
Peršun Peršun

Potrebni sastojci za kreker sendviče:

Krekeri Krekeri100 g g
Šunka Šunka60 g g
Edamer sir Edamer sir60 g g
Maslac Maslac2 supene kašike supena kašika

Naćosi - Salsa - Kreker sendviči

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

35 min
(0)

Proces pripreme

Priprema naćosa:

Sipajte kukuruzno brašno u činiju, dodajte so, biber i vodu, pomešajte sve i ostavite da smesa odstoji desetak minuta. U međuvremenu usitnite golicu i semenke suncokreta u blenderu. Dodajte sve u smesu sa kukuruznim brašnom i dobro sjedinite. Masu podelite na dva dela, zatim razvucite između dva masna papira na debljinu od oko 3 mm. Iseckajte testo na male trougliće. Pecite u rerni na 190 stepeni, 10-tak minuta do željene boje.

Priprema salse:

Isecite na kockice prvo paradajz, zatim i ljute papričice (što sitnije), a zatim i avokado. Sjedinite sve sastojke. Posolite, pobiberite i zalijte maslinovim uljem. Na kraju dodajte i sitno seckani peršun. Dobro promešajte.

Priprema krekera:

Obrežite edamer i šunku u veličini krekera. Na kreker stavite šunku i edamer i poklopite drugim krekerom. Otopljenim maslacem zalijte krekere i stavite u rernu na 4-5 minuta (dok se kačkavalj ne otopi), na temperaturi od 180 stepeni.

Prijatno!