Naćosi - Salsa - Kreker sendviči

Naćosi - Salsa - Kreker sendviči image
Težina pripreme Lako
Priprema 20 min
Kuvanje 15 min

Sastojci

3 porcije
  • Potrebni sastojci za naćose:

    • 260   g kukuruzno brašno
    • 250   ml voda
    • 50   g semenke bundeve
    • 50   g semenke suncokreta
    •   so
    •   biber
  • Potrebni sastojci za salsu:

    • 2   kom. paradajz
    • 2   kom. ljuta papričica
    • 1   kom. avokado
    • 3   prstohvat so
    •   biber
    • 70   ml ekstradevičansko maslinovo ulje
    •   peršun
  • Potrebni sastojci za kreker sendviče:

    • 100   g krekeri
    • 60   g šunka
    • 60   g edamer sir
    • 2   supene kašike maslac

Priprema

    Priprema naćosa:

    Sipajte kukuruzno brašno u činiju, dodajte so, biber i vodu, pomešajte sve i ostavite da smesa odstoji desetak minuta. U međuvremenu usitnite golicu i semenke suncokreta u blenderu. Dodajte sve u smesu sa kukuruznim brašnom i dobro sjedinite. Masu podelite na dva dela, zatim razvucite između dva masna papira na debljinu od oko 3 mm. Iseckajte testo na male trougliće. Pecite u rerni na 190 stepeni, 10-tak minuta do željene boje.

    Priprema salse:

    Isecite na kockice prvo paradajz, zatim i ljute papričice (što sitnije), a zatim i avokado. Sjedinite sve sastojke. Posolite, pobiberite i zalijte maslinovim uljem. Na kraju dodajte i sitno seckani peršun. Dobro promešajte.

    Priprema krekera:

    Obrežite edamer i šunku u veličini krekera. Na kreker stavite šunku i edamer i poklopite drugim krekerom. Otopljenim maslacem zalijte krekere i stavite u rernu na 4-5 minuta (dok se kačkavalj ne otopi), na temperaturi od 180 stepeni.

    Prijatno!