Musaka od tikvica

Musaka od tikvica
Težina pripremeSrednje
Priprema15 min
Kuvanje30 min

Priprema

    Priprema:

    Zagrejte tiganj sa malo suncokretovog ulja. Tikvicu isecite, posolite. Pripremite mase za pohovanje, u jedan tanjir sipajte brašno, u drugi jaja i u treći prezle. Tikvice uvaljajte u brašno, jaja, potom u prezle i ispržite ih tako da kada porumene s jedne strane, okrenete ih na drugu.

    U drugom tiganju zagrejte malo suncokretovog ulja, dodajte sitno seckani crni luk, malo posolite i prodinstajte, pa potom dodajte i sitno seckani beli luk. Dodajte izrendanu šargarepu, nakon desetak minuta dinstanja dodajte i sveže usitnjeno meso.

    Ređajte musaku tako što ćete na dno staviti pohovane tikvice, zatim smesu sa mesom, pa zatim malo izrendanog trapista. Postupak ponovite dok ne istrošite sve namirnice.

    Na kraju prelijte sa rojal masom koju ste pripremili tako što ste pomešali jaja, mleko, so i biber.

    Zagrejte rernu na 200 C, ubacite musaku i pecite 30 minuta na 180 C.

    Prijatno!