Priprema:
Musaka od belog mesa
Sastojci
4
porcije
-
- 600 g pileći file
- 400 g šampinjoni
- morska so
- biber
- 100 g kačkavalj
- 50 g maslac
- 2 supene kašike pšenično brašno
- 3 dl mleko
- 100 g kisela pavlaka
- suncokretovo ulje
Priprema
Pileći file iseći na šnicle. Posoliti i pobiberiti i zatim staviti na zagrejano ulje da se zarumeni sa obe strane. Izvaditi piletinu, poređati je u tepsiju, a u ulje ubaciti iseckane šampinjone, pobiberiti.
Izdinstane šampinjone stavit preko piletine, pa pripremiti bešamel sos.Maslac otopiti u tiganju, dodati brašno, mleko, so, biber i kiselu pavlaku.
Gotovim bešamelom preliti piletinu i pečurke. Na kraju posuti narendanim kačkavaljem. Peći 30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!