Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Musaka od belog mesa

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Pileći file Pileći file600 g g
Šampinjoni Šampinjoni400 g g
Morska so Morska so
Biber Biber
Kačkavalj Kačkavalj100 g g
Maslac Maslac50 g g
Pšenično brašno Pšenično brašno2 supene kašike supena kašika
Mleko Mleko3 dl dl
Kisela pavlaka Kisela pavlaka100 g g
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Musaka od belog mesa

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:15 h
(16)

Proces pripreme

Priprema:

Pileći file iseći na šnicle. Posoliti i pobiberiti i zatim staviti na zagrejano ulje da se zarumeni sa obe strane. Izvaditi piletinu, poređati je u tepsiju, a u ulje ubaciti iseckane šampinjone, pobiberiti.

Izdinstane šampinjone stavit preko piletine, pa pripremiti bešamel sos.Maslac otopiti u tiganju, dodati brašno, mleko, so, biber i kiselu pavlaku.

Gotovim bešamelom preliti piletinu i pečurke. Na kraju posuti narendanim kačkavaljem. Peći 30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!