Musaka od belog mesa

Musaka od belog mesa image
Težina pripreme Srednje
Priprema 45 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

4 porcije
    • 600   g pileći file
    • 400   g šampinjoni
    •   morska so
    •   biber
    • 100   g kačkavalj
    • 50   g maslac
    • 2   supene kašike pšenično brašno
    • 3   dl mleko
    • 100   g kisela pavlaka
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Pileći file iseći na šnicle. Posoliti i pobiberiti i zatim staviti na zagrejano ulje da se zarumeni sa obe strane. Izvaditi piletinu, poređati je u tepsiju, a u ulje ubaciti iseckane šampinjone, pobiberiti.

    Izdinstane šampinjone stavit preko piletine, pa pripremiti bešamel sos.Maslac otopiti u tiganju, dodati brašno, mleko, so, biber i kiselu pavlaku.

    Gotovim bešamelom preliti piletinu i pečurke. Na kraju posuti narendanim kačkavaljem. Peći 30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!