Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Murgh Tandoori (marinirana piletina iz rerne)

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Crni luk Crni luk1 kom. kom.
Koren đumbira Koren đumbira10 g g
Beli luk Beli luk2 čena čen
Ljuta crvena paprika Ljuta crvena paprika1 kom. kom.
Kurkuma Kurkuma1 kafene kašičice kafena kašičica
Korijander, kim i kardamoma Korijander, kim i kardamoma0,5 kafene kašičice kafena kašičica
Karanfilić i cimet Karanfilić i cimet
So So
Biber Biber
Sok od limete Sok od limete1 - 2 kafene kašičice kafena kašičica
Pileći batak Pileći batak600 g g
Pileći file Pileći file600 g g
Papir za pečenje Papir za pečenje
Jogurt Jogurt300 g g

Murgh Tandoori (marinirana piletina iz rerne)

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

5:10 h
(19)

Proces pripreme

Crni luk, đumbir i beli luk očistiti i iseckati. Ljutu papriku oprati, izvaditi joj semenke i iseckati. Pomešati jogurt sa mlevenim začinima, 1 kašičicom soli i malo bibera. U odvojenoj posudi pomešati crni i beli luk, papriku, đumbir i dodati sok limete.Pileći batak i file oprati i malo osušiti. Skinuti kožu sa bataka i malo zaseći. File iseći na pola i takođe malo zaseći po sredini. Meso pomešati sa jogurtom i začinima, dobro promešati i ostaviti da odstoji min. 4 sata ili preko noći.Pleh obložiti papirom za pečenje i preko njega poređati batake, zatim dodati marinadu. U prethodno zagrejanoj pećnici na 190 °C, meso peći 20 minuta. Batake povremeni okretati, a file takođe poređati na pleh i dodati mu preostalu marinadu. Na istoj temperaturi peći meso još cca 20-25 minuta.

Ishrana

Masti5 g Ugljeni hidrati4 g Proteini39 g kCal242 kJ1014