
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Crni luk Crni luk | 1 kom. kom. | ||
Koren đumbira Koren đumbira | 10 g g | ||
Beli luk Beli luk | 2 čena čen | ||
Ljuta crvena paprika Ljuta crvena paprika | 1 kom. kom. | ||
Kurkuma Kurkuma | 1 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Korijander, kim i kardamoma Korijander, kim i kardamoma | 0,5 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Karanfilić i cimet Karanfilić i cimet | |||
So So | |||
Biber Biber | |||
Sok od limete Sok od limete | 1 - 2 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Pileći batak Pileći batak | 600 g g | ||
Pileći file Pileći file | 600 g g | ||
Papir za pečenje Papir za pečenje | |||
Jogurt Jogurt | 300 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMurgh Tandoori (marinirana piletina iz rerne)
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Crni luk, đumbir i beli luk očistiti i iseckati. Ljutu papriku oprati, izvaditi joj semenke i iseckati. Pomešati jogurt sa mlevenim začinima, 1 kašičicom soli i malo bibera. U odvojenoj posudi pomešati crni i beli luk, papriku, đumbir i dodati sok limete.Pileći batak i file oprati i malo osušiti. Skinuti kožu sa bataka i malo zaseći. File iseći na pola i takođe malo zaseći po sredini. Meso pomešati sa jogurtom i začinima, dobro promešati i ostaviti da odstoji min. 4 sata ili preko noći.Pleh obložiti papirom za pečenje i preko njega poređati batake, zatim dodati marinadu. U prethodno zagrejanoj pećnici na 190 °C, meso peći 20 minuta. Batake povremeni okretati, a file takođe poređati na pleh i dodati mu preostalu marinadu. Na istoj temperaturi peći meso još cca 20-25 minuta.