
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Crni luk Crni luk | 1 kom. kom. | |
Koren đumbira Koren đumbira | 10 g g | |
Beli luk Beli luk | 2 čena čen | |
Ljuta crvena paprika Ljuta crvena paprika | 1 kom. kom. | |
Kurkuma Kurkuma | 1 kafene kašičice kafena kašičica | |
Korijander, kim i kardamoma Korijander, kim i kardamoma | 0,5 kafene kašičice kafena kašičica | |
Karanfilić i cimet Karanfilić i cimet | ||
So So | ||
Biber Biber | ||
Sok od limete Sok od limete | 1 - 2 kafene kašičice kafena kašičica | |
Pileći batak Pileći batak | 600 g g | |
Pileći file Pileći file | 600 g g | |
Papir za pečenje Papir za pečenje | ||
Jogurt Jogurt | 300 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMurgh Tandoori (marinirana piletina iz rerne)
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Crni luk, đumbir i beli luk očistiti i iseckati. Ljutu papriku oprati, izvaditi joj semenke i iseckati. Pomešati jogurt sa mlevenim začinima, 1 kašičicom soli i malo bibera. U odvojenoj posudi pomešati crni i beli luk, papriku, đumbir i dodati sok limete.Pileći batak i file oprati i malo osušiti. Skinuti kožu sa bataka i malo zaseći. File iseći na pola i takođe malo zaseći po sredini. Meso pomešati sa jogurtom i začinima, dobro promešati i ostaviti da odstoji min. 4 sata ili preko noći.Pleh obložiti papirom za pečenje i preko njega poređati batake, zatim dodati marinadu. U prethodno zagrejanoj pećnici na 190 °C, meso peći 20 minuta. Batake povremeni okretati, a file takođe poređati na pleh i dodati mu preostalu marinadu. Na istoj temperaturi peći meso još cca 20-25 minuta.