Murgh Tandoori (marinirana piletina iz rerne)

Murgh Tandoori (marinirana piletina iz rerne)
Težina pripremeLako
Priprema4:00 h
Kuvanje1:10 h

Priprema

    Crni luk, đumbir i beli luk očistiti i iseckati. Ljutu papriku oprati, izvaditi joj semenke i iseckati. Pomešati jogurt sa mlevenim začinima, 1 kašičicom soli i malo bibera. U odvojenoj posudi pomešati crni i beli luk, papriku, đumbir i dodati sok limete.Pileći batak i file oprati i malo osušiti. Skinuti kožu sa bataka i malo zaseći. File iseći na pola i takođe malo zaseći po sredini. Meso pomešati sa jogurtom i začinima, dobro promešati i ostaviti da odstoji min. 4 sata ili preko noći.Pleh obložiti papirom za pečenje i preko njega poređati batake, zatim dodati marinadu. U prethodno zagrejanoj pećnici na 190 °C, meso peći 20 minuta. Batake povremeni okretati, a file takođe poređati na pleh i dodati mu preostalu marinadu. Na istoj temperaturi peći meso još cca 20-25 minuta.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal242
Ugljeni hidrati (g)4
Proteini (g)39
Masti (g)5