Murgh Tandoori (marinirana piletina iz rerne)

Murgh Tandoori (marinirana piletina iz rerne) image
Težina pripreme Lako
Priprema 4 h
Kuvanje 1:10 h

Sastojci

6 porcije
    • 1   kom. crni luk
    • 10   g koren đumbira
    • 2   čena beli luk
    • 1   kom. ljuta crvena paprika
    • 1   kafena kašičica kurkuma
    • 0,5   kafene kašičice korijander kim i kardamoma
    •   karanfilić i cimet
    •   so
    •   biber
    • 1   - 2   kafene kašičice sok od limete
    • 600   g pileći batak
    • 600   g pileći file
    •   papir za pečenje
    • 300   g jogurt

Priprema

    Crni luk, đumbir i beli luk očistiti i iseckati. Ljutu papriku oprati, izvaditi joj semenke i iseckati. Pomešati jogurt sa mlevenim začinima, 1 kašičicom soli i malo bibera. U odvojenoj posudi pomešati crni i beli luk, papriku, đumbir i dodati sok limete.Pileći batak i file oprati i malo osušiti. Skinuti kožu sa bataka i malo zaseći. File iseći na pola i takođe malo zaseći po sredini. Meso pomešati sa jogurtom i začinima, dobro promešati i ostaviti da odstoji min. 4 sata ili preko noći.Pleh obložiti papirom za pečenje i preko njega poređati batake, zatim dodati marinadu. U prethodno zagrejanoj pećnici na 190 °C, meso peći 20 minuta. Batake povremeni okretati, a file takođe poređati na pleh i dodati mu preostalu marinadu. Na istoj temperaturi peći meso još cca 20-25 minuta.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 242
Masti (g) 5
Ugljeni hidrati (g) 4
Proteini (g) 39