
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebno meso:
Pileći file Pileći file | 700 g g | ||
Svinjski vrat Svinjski vrat | 700 g g | ||
Ćevapi Ćevapi | 10 kom. kom. |
Potrebni sastojci za marinadu:
Soja sos Soja sos | 1 dl dl | ||
Gustin Gustin | 50 g g | ||
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 2 supene kašike supena kašika |
Potrebni sastojci za krompir:
Beli krompir Beli krompir | 600 g g | ||
Maslac Maslac | 100 g g | ||
Ruzmarin Ruzmarin | |||
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 20 ml ml | ||
Crni luk Crni luk | 4 glavice glavica | ||
Beli luk Beli luk | 4 čena čen |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMešano meso
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Za marinadu: u jednu činiju sipajte soja sos i gustin, promešajte i onda dodajte začinsku papriku. Izmešajte sve još jednom. Zatim, u jednoj tepsiji poređajte belo meso. Prelijte ga sa malo marinade.
Zatim stavite svinjski vrat, pa ponovo marinadu i na kraju ćevape. Prelijte ostatkom marinade i ostavite ga tako na pola sata. Za to vreme, spremite krompir. Na krompir stavite malo putera i ruzmarina i uvijte ga u foliju, a zatim stavite u rernu na 220 stepeni, na oko 40 minuta.
U međuvremenu, zagrejte dobro električni roštilj, pouljite ga malo i krenite sa pečenjem mesa. Preko ispečenog mesa stavljate na svaki red isečen crni luk i izdrobljen beli luk. Kada bude gotovo, meso servirajte uz krompir.
Prijatno!