Mešano meso

Mešano meso image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 40 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebno meso:

    • 700   g pileći file
    • 700   g svinjski vrat
    • 10   kom. ćevapi
  • Potrebni sastojci za marinadu:

    • 1   dl soja sos
    • 50   g gustin
    • 2   supene kašike mlevena slatka paprika
  • Potrebni sastojci za krompir:

    • 600   g beli krompir
    • 100   g maslac
    •   ruzmarin
    • 20   ml ekstradevičansko maslinovo ulje
    • 4   glavice crni luk
    • 4   čena beli luk

Priprema

    Priprema:

    Za marinadu: u jednu činiju sipajte soja sos i gustin, promešajte i onda dodajte začinsku papriku. Izmešajte sve još jednom. Zatim, u jednoj tepsiji poređajte belo meso. Prelijte ga sa malo marinade.

    Zatim stavite svinjski vrat, pa ponovo marinadu i na kraju ćevape. Prelijte ostatkom marinade i ostavite ga tako na pola sata. Za to vreme, spremite krompir. Na krompir stavite malo putera i ruzmarina i uvijte ga u foliju, a zatim stavite u rernu na 220 stepeni, na oko 40 minuta.

    U međuvremenu, zagrejte dobro električni roštilj, pouljite ga malo i krenite sa pečenjem mesa. Preko ispečenog mesa stavljate na svaki red isečen crni luk i izdrobljen beli luk. Kada bude gotovo, meso servirajte uz krompir.

    Prijatno!