
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebno meso:
Pileći file Pileći file | 700 g g | |
Svinjski vrat Svinjski vrat | 700 g g | |
Ćevapi Ćevapi | 10 kom. kom. |
Potrebni sastojci za marinadu:
Soja sos Soja sos | 1 dl dl | |
Gustin Gustin | 50 g g | |
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 2 supene kašike supena kašika |
Potrebni sastojci za krompir:
Beli krompir Beli krompir | 600 g g | |
Maslac Maslac | 100 g g | |
Ruzmarin Ruzmarin | ||
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 20 ml ml | |
Crni luk Crni luk | 4 glavice glavica | |
Beli luk Beli luk | 4 čena čen |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMešano meso
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Za marinadu: u jednu činiju sipajte soja sos i gustin, promešajte i onda dodajte začinsku papriku. Izmešajte sve još jednom. Zatim, u jednoj tepsiji poređajte belo meso. Prelijte ga sa malo marinade.
Zatim stavite svinjski vrat, pa ponovo marinadu i na kraju ćevape. Prelijte ostatkom marinade i ostavite ga tako na pola sata. Za to vreme, spremite krompir. Na krompir stavite malo putera i ruzmarina i uvijte ga u foliju, a zatim stavite u rernu na 220 stepeni, na oko 40 minuta.
U međuvremenu, zagrejte dobro električni roštilj, pouljite ga malo i krenite sa pečenjem mesa. Preko ispečenog mesa stavljate na svaki red isečen crni luk i izdrobljen beli luk. Kada bude gotovo, meso servirajte uz krompir.
Prijatno!