Priprema:
Mešano meso
Sastojci
4
porcije
-
Potrebno meso:
- 700 g pileći file
- 700 g svinjski vrat
- 10 kom. ćevapi
-
Potrebni sastojci za marinadu:
- 1 dl soja sos
- 50 g gustin
- 2 supene kašike mlevena slatka paprika
-
Potrebni sastojci za krompir:
- 600 g beli krompir
- 100 g maslac
- ruzmarin
- 20 ml ekstradevičansko maslinovo ulje
- 4 glavice crni luk
- 4 čena beli luk
Priprema
Za marinadu: u jednu činiju sipajte soja sos i gustin, promešajte i onda dodajte začinsku papriku. Izmešajte sve još jednom. Zatim, u jednoj tepsiji poređajte belo meso. Prelijte ga sa malo marinade.
Zatim stavite svinjski vrat, pa ponovo marinadu i na kraju ćevape. Prelijte ostatkom marinade i ostavite ga tako na pola sata. Za to vreme, spremite krompir. Na krompir stavite malo putera i ruzmarina i uvijte ga u foliju, a zatim stavite u rernu na 220 stepeni, na oko 40 minuta.
U međuvremenu, zagrejte dobro električni roštilj, pouljite ga malo i krenite sa pečenjem mesa. Preko ispečenog mesa stavljate na svaki red isečen crni luk i izdrobljen beli luk. Kada bude gotovo, meso servirajte uz krompir.
Prijatno!