Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Mediteraneo mleveno meso

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Svinjsko meso Svinjsko meso500 g g
Crni luk Crni luk1 - 2 glavice glavica
Plavi patlidžan Plavi patlidžan1 kom. kom.
Crvena paprika Crvena paprika1 kom. kom.
Morska so Morska so
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje
Sok od paradajza Sok od paradajza100 ml ml
Origano Origano
Peršun Peršun
Bosiljak Bosiljak
Jaja Jaja3 kom. kom.
Jogurt Jogurt300 ml ml

Mediteraneo mleveno meso

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:30 h
(16)

Proces pripreme

Priprema:

Luk prodinstanti na zagrejanom ulju. Posoliti i pobiberiti. Plavi patlidžan iseći na kockice i posoliti. Ostaviti da odstoji. Za to vreme luku dodati mleveno meso. Posliti ga i pobiberiti.

Kada se meso izdinsta, dodati mu plavi patlidžan i papriku isečenu na kockice. Dodati i paradajz sos, origano, bosiljak i biber.

Peršun usitniti i posuti po jelu. Kada se lepo udinsta prebaciti ga u tepsiju. Za preliv umutiti jaja, jogurt, kukuruzno brašno, so i biber. Preliti jelo i staviti da se peče u rerni 30 minuta na 180 stepeni.

Prijatno!