
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za medenjake:
Pšenično brašno Pšenično brašno | 300 g g | |
Šećer u prahu Šećer u prahu | 100 g g | |
Jaja Jaja | 1 kom. kom. | |
Prašak za pecivo Prašak za pecivo | 0,5 kesice kesica | |
Maslac Maslac | 100 g g | |
Med Med | 2 supene kašike supena kašika | |
Cimet Cimet |
Potrebni sastojci za belu glazuru:
Belance Belance | 2 kom. kom. | |
Šećer u prahu Šećer u prahu | ||
Limun Limun | 1 kom. kom. |
Potrebni sastojci za crnu glazuru:
Čokolada za kuvanje Čokolada za kuvanje | 200 g g |
Potrebni sastojci za vanilice:
Pšenično brašno Pšenično brašno | 500 g g | |
Šećer u prahu Šećer u prahu | 120 g g | |
Svinjska mast Svinjska mast | 200 g g | |
Žumance Žumance | 6 kom. kom. | |
Maslac Maslac | 50 g g | |
Džem od kajsija Džem od kajsija |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMedenjaci i vanilice
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Za testo za medenjake: brašno, šećer, pola praška za pecivo, jedno jaje, puter na sobnoj temperaturi, med i cimet, kao i sitno seckani đumbir (ili đumbir u prahu) mešajte u sjedinjeno testo. Dva belanca ulupajte ručno, dodajući šećer postepeno, kako bi napravili gustu smesu za belu glazuru i na kraju dodajte limunov sok. Rernu zagrejte na 180 stepeni, medenjake isecite uz pomoć kalupa u željeni oblik (mi smo koristili srca) i poređajte ih na plehu prekrivenom papirom za pečenje. Medenjake pecite 8-9 minuta. Zatim, ukrasite ih glazurom, uz pomoć prstiju, kako bi masa bila ravno raspoređena.
Za testo za vanilice: sjedinite brašno, šećer u prahu, žumanca, mast (ili puter). Testo razvucite i isecite u željeni oblik i pecite na 180 stepeni, 7-8 minuta. Zatim, ubacite džem od kajsija u dresir kesu i dekorišite polovinu medenjaka. Preko druge polovine pospite šećer u prahu i ređajte tu varijantu kolača preko onih namazanih džemom.
Prijatno!