Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Medenjaci i vanilice

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za medenjake:

Pšenično brašno Pšenično brašno300 g g
Šećer u prahu Šećer u prahu100 g g
Jaja Jaja1 kom. kom.
Prašak za pecivo Prašak za pecivo0,5 kesice kesica
Maslac Maslac100 g g
Med Med2 supene kašike supena kašika
Cimet Cimet

Potrebni sastojci za belu glazuru:

Belance Belance2 kom. kom.
Šećer u prahu Šećer u prahu
Limun Limun1 kom. kom.

Potrebni sastojci za crnu glazuru:

Čokolada za kuvanje Čokolada za kuvanje200 g g

Potrebni sastojci za vanilice:

Pšenično brašno Pšenično brašno500 g g
Šećer u prahu Šećer u prahu120 g g
Svinjska mast Svinjska mast200 g g
Žumance Žumance6 kom. kom.
Maslac Maslac50 g g
Džem od kajsija Džem od kajsija

Medenjaci i vanilice

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

55 min
(4)

Proces pripreme

Priprema:

Za testo za medenjake: brašno, šećer, pola praška za pecivo, jedno jaje, puter na sobnoj temperaturi, med i cimet, kao i sitno seckani đumbir (ili đumbir u prahu) mešajte u sjedinjeno testo. Dva belanca ulupajte ručno, dodajući šećer postepeno, kako bi napravili gustu smesu za belu glazuru i na kraju dodajte limunov sok. Rernu zagrejte na 180 stepeni, medenjake isecite uz pomoć kalupa u željeni oblik (mi smo koristili srca) i poređajte ih na plehu prekrivenom papirom za pečenje. Medenjake pecite 8-9 minuta. Zatim, ukrasite ih glazurom, uz pomoć prstiju, kako bi masa bila ravno raspoređena.

Za testo za vanilice: sjedinite brašno, šećer u prahu, žumanca, mast (ili puter). Testo razvucite i isecite u željeni oblik i pecite na 180 stepeni, 7-8 minuta. Zatim, ubacite džem od kajsija u dresir kesu i dekorišite polovinu medenjaka. Preko druge polovine pospite šećer u prahu i ređajte tu varijantu kolača preko onih namazanih džemom.

Prijatno!