Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Manastirske sarmice

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Kiseli kupus Kiseli kupus20 lista list
Crni luk Crni luk1 kom. kom.
Praziluk Praziluk1 kom. kom.
Šargarepa Šargarepa1 kom. kom.
Beli krompir Beli krompir1 kom. kom.
Jabuka Jabuka1 kom. kom.
Orah Orah120 g g
Pirinač okruglog zrna Pirinač okruglog zrna200 g g
Suvo grožđe Suvo grožđe50 g g
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje
Voda Voda
So So
Biber Biber
Miks začina Miks začina

Manastirske sarmice

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:20 h
(3)

Proces pripreme

Priprema:

Prodinstajte seckani crni luk i praziluk u šerpi na malo ulja. Dodajte seckanu šargarepu, jabuku i rendani krompir i distajte sve zajedno još 10 minuta.

Zatim dodajte suvo grožđe, orahe i pirinač. Dinstajte kratko i začinite, a zatim punite listove kupusa ovim nadevom. Na kraju pecite sarmice u rerni na 180 C, 60 minuta.

Prijatno!