Priprema:
Mafini sa karamelama i jabukama
Sastojci
12
porcije
-
- 150 g karamel bombone
- 250 g pšenično brašno
- 1 kafena kašičica prašak za pecivo
- 50 g ovsene pahuljice
- 100 g baron šećer
- prstohvat so
- 80 g maslac
- 400 g jabuka
- 1 kom. jaja
- 300 ml jogurt
- aroma vanile
- ulje
Priprema
Karamel bombone iseći na veće komade i pomešati sa brašnom, praškom za pecivo, ovsenim pahuljicama, šećerom i solju. Puter otopiti i prohladiti.
Jabuke oljuštiti, odstraniti semenke i iseći na kockice. Pomešati sa smešom sa brašnom. Umutiti jaje, tečan puter, jogurt i aromu vanile. Pomešati sa masom od jabuka i testo sipati u podmazana udubljenja pleha za mafine. U prethodno zagrejanoj pećnici peći 30-35 minuta na temperaturi od 200 °C. Ostaviti da se ohladi.
Nutritivne vrednosti po poriciji
Kcal
256
Proteini (g)
4
Ugljeni hidrati (g)
40
Masti (g)
7