
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Karamel bombone Karamel bombone | 150 g g | ||
Pšenično brašno Pšenično brašno | 250 g g | ||
Prašak za pecivo Prašak za pecivo | 1 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Ovsene pahuljice Ovsene pahuljice | 50 g g | ||
Baron šećer Baron šećer | 100 g g | ||
So So | prstohvat prstohvat | ||
Maslac Maslac | 80 g g | ||
Jabuka Jabuka | 400 g g | ||
Jaja Jaja | 1 kom. kom. | ||
Jogurt Jogurt | 300 ml ml | ||
Aroma vanile Aroma vanile | |||
Ulje Ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMafini sa karamelama i jabukama
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Karamel bombone iseći na veće komade i pomešati sa brašnom, praškom za pecivo, ovsenim pahuljicama, šećerom i solju. Puter otopiti i prohladiti.
Jabuke oljuštiti, odstraniti semenke i iseći na kockice. Pomešati sa smešom sa brašnom. Umutiti jaje, tečan puter, jogurt i aromu vanile. Pomešati sa masom od jabuka i testo sipati u podmazana udubljenja pleha za mafine. U prethodno zagrejanoj pećnici peći 30-35 minuta na temperaturi od 200 °C. Ostaviti da se ohladi.
Ishrana
Masti7
g
Ugljeni hidrati40
g
Proteini4
g
kCal256
kJ1070