Lovačke šnicle i reslovani krompir

Lovačke šnicle i reslovani krompir image
Težina pripreme Srednje
Priprema 35 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

2 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 800   g svinjska plećka
    • 500   g beli krompir
    • 2   supene kašike pšenično brašno
    • 3   čena beli luk
    • 1   dl belo vino
    • 100   g kisela pavlaka
    • 15   g miks začina
    • 1   glavica crni luk
    •   prstohvat mlevena slatka paprika
    • 5   g peršun
    •   so
    •   biber
    • 50   ml suncokretovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Meso isečeno na šnicle posolite i pobiberite, zatim prekrijte folijom i istucite uz pomoć čekića za meso, pa pospite brašnom sa obe strane. Zagrejte ulje u tiganju i ubacite meso da se isprži, prvo sa jedne pa sa druge strane. Isecite beli luk, meso izvadite iz tiganja i ubacite luk u tiganj. Dodajte belo vino i kiselu pavlaku. Lepo promešajte a zatim dodajte mešavinu začina i biber.

    Meso vratite u tiganj i kuvajte sve zajedno. Kada bude gotovo, sklonite tiganj sa ringle. U drugom tiganju zagrejte ulje i dodajte crni luk sečen na listiće. Posolite ga i pobiberite. Kada luk omekša, dodajte kuvani krompir i izgnječite masu, mešajući sve zajedno. Ponovo posolite i pobiberite. Dodajte slatku začinsku papriku i peršun i promešajte. Servirajte zajedno sa mesom i uživajte!

    Prijatno