Priprema:
Lovačke šnicle i reslovani krompir
Sastojci
-
Potrebni sastojci:
- 800 g svinjska plećka
- 500 g beli krompir
- 2 supene kašike pšenično brašno
- 3 čena beli luk
- 1 dl belo vino
- 100 g kisela pavlaka
- 15 g miks začina
- 1 glavica crni luk
- prstohvat mlevena slatka paprika
- 5 g peršun
- so
- biber
- 50 ml suncokretovo ulje
Priprema
Meso isečeno na šnicle posolite i pobiberite, zatim prekrijte folijom i istucite uz pomoć čekića za meso, pa pospite brašnom sa obe strane. Zagrejte ulje u tiganju i ubacite meso da se isprži, prvo sa jedne pa sa druge strane. Isecite beli luk, meso izvadite iz tiganja i ubacite luk u tiganj. Dodajte belo vino i kiselu pavlaku. Lepo promešajte a zatim dodajte mešavinu začina i biber.
Meso vratite u tiganj i kuvajte sve zajedno. Kada bude gotovo, sklonite tiganj sa ringle. U drugom tiganju zagrejte ulje i dodajte crni luk sečen na listiće. Posolite ga i pobiberite. Kada luk omekša, dodajte kuvani krompir i izgnječite masu, mešajući sve zajedno. Ponovo posolite i pobiberite. Dodajte slatku začinsku papriku i peršun i promešajte. Servirajte zajedno sa mesom i uživajte!
Prijatno