Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Lovačke šnicle i reslovani krompir

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Svinjska plećka Svinjska plećka800 g g
Beli krompir Beli krompir500 g g
Pšenično brašno Pšenično brašno2 supene kašike supena kašika
Beli luk Beli luk3 čena čen
Belo vino Belo vino1 dl dl
Kisela pavlaka Kisela pavlaka100 g g
Miks začina Miks začina15 g g
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika prstohvat prstohvat
Peršun Peršun5 g g
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje50 ml ml

Lovačke šnicle i reslovani krompir

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

55 min
(4)

Proces pripreme

Priprema:

Meso isečeno na šnicle posolite i pobiberite, zatim prekrijte folijom i istucite uz pomoć čekića za meso, pa pospite brašnom sa obe strane. Zagrejte ulje u tiganju i ubacite meso da se isprži, prvo sa jedne pa sa druge strane. Isecite beli luk, meso izvadite iz tiganja i ubacite luk u tiganj. Dodajte belo vino i kiselu pavlaku. Lepo promešajte a zatim dodajte mešavinu začina i biber.

Meso vratite u tiganj i kuvajte sve zajedno. Kada bude gotovo, sklonite tiganj sa ringle. U drugom tiganju zagrejte ulje i dodajte crni luk sečen na listiće. Posolite ga i pobiberite. Kada luk omekša, dodajte kuvani krompir i izgnječite masu, mešajući sve zajedno. Ponovo posolite i pobiberite. Dodajte slatku začinsku papriku i peršun i promešajte. Servirajte zajedno sa mesom i uživajte!

Prijatno