
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Svinjska plećka Svinjska plećka | 800 g g | |
Beli krompir Beli krompir | 500 g g | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 2 supene kašike supena kašika | |
Beli luk Beli luk | 3 čena čen | |
Belo vino Belo vino | 1 dl dl | |
Kisela pavlaka Kisela pavlaka | 100 g g | |
Miks začina Miks začina | 15 g g | |
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | |
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | prstohvat prstohvat | |
Peršun Peršun | 5 g g | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 50 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLovačke šnicle i reslovani krompir
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Meso isečeno na šnicle posolite i pobiberite, zatim prekrijte folijom i istucite uz pomoć čekića za meso, pa pospite brašnom sa obe strane. Zagrejte ulje u tiganju i ubacite meso da se isprži, prvo sa jedne pa sa druge strane. Isecite beli luk, meso izvadite iz tiganja i ubacite luk u tiganj. Dodajte belo vino i kiselu pavlaku. Lepo promešajte a zatim dodajte mešavinu začina i biber.
Meso vratite u tiganj i kuvajte sve zajedno. Kada bude gotovo, sklonite tiganj sa ringle. U drugom tiganju zagrejte ulje i dodajte crni luk sečen na listiće. Posolite ga i pobiberite. Kada luk omekša, dodajte kuvani krompir i izgnječite masu, mešajući sve zajedno. Ponovo posolite i pobiberite. Dodajte slatku začinsku papriku i peršun i promešajte. Servirajte zajedno sa mesom i uživajte!
Prijatno