Lovačke šnicle i reslovani krompir

Lovačke šnicle i reslovani krompir
Težina pripremeSrednje
Priprema35 min
Kuvanje20 min

Priprema

    Priprema:

    Meso isečeno na šnicle posolite i pobiberite, zatim prekrijte folijom i istucite uz pomoć čekića za meso, pa pospite brašnom sa obe strane. Zagrejte ulje u tiganju i ubacite meso da se isprži, prvo sa jedne pa sa druge strane. Isecite beli luk, meso izvadite iz tiganja i ubacite luk u tiganj. Dodajte belo vino i kiselu pavlaku. Lepo promešajte a zatim dodajte mešavinu začina i biber.

    Meso vratite u tiganj i kuvajte sve zajedno. Kada bude gotovo, sklonite tiganj sa ringle. U drugom tiganju zagrejte ulje i dodajte crni luk sečen na listiće. Posolite ga i pobiberite. Kada luk omekša, dodajte kuvani krompir i izgnječite masu, mešajući sve zajedno. Ponovo posolite i pobiberite. Dodajte slatku začinsku papriku i peršun i promešajte. Servirajte zajedno sa mesom i uživajte!

    Prijatno