Proces pripreme:
Lovačke šnicle
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 1 kg juneće šnicle
- 2 glavice beli luk
- 3 supene kašike miks povrća
- 2,5 čaše voda
- 500 g njoke
- 200 g senf
- so
- biber
- suncokretovo ulje
Priprema
Odstranite žilice sa šnicli.
Beli luk iseckajte na što sitnije kockice.
U šerpu sipajte malo suncokretovog ulja, potom poređajte red šnicli, posolite i pobiberite. Pospite šnicle belim lukom i dodatkom jelima sa povćem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svo meso. Zalijte vodom, poklopite, stavite u rernu na nekih 160 stepeni oko 3h. Kada je meso pečeno, pripremite preliv od senfa. U činiju sipajte celu činiju senfa, dodajte vodu i sjedinite smesu. Prelijte šnicle i vratite u rernu na 15 tak minuta. Služite ih uz njoke koje ste kuvali oko 4 minuta, odnosno dok ne isplivaju na površinu.
Prijatno!