Lovačke šnicle

Lovačke šnicle image
Težina pripreme Srednje
Priprema 25 min
Kuvanje 3 h

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 1   kg juneće šnicle
    • 2   glavice beli luk
    • 3   supene kašike miks povrća
    • 2,5   čaše voda
    • 500   g njoke
    • 200   g senf
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Proces pripreme:

    Odstranite žilice sa šnicli.

    Beli luk iseckajte na što sitnije kockice.

    U šerpu sipajte malo suncokretovog ulja, potom poređajte red šnicli, posolite i pobiberite. Pospite šnicle belim lukom i dodatkom jelima sa povćem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svo meso. Zalijte vodom, poklopite, stavite u rernu na nekih 160 stepeni oko 3h. Kada je meso pečeno, pripremite preliv od senfa. U činiju sipajte celu činiju senfa, dodajte vodu i sjedinite smesu. Prelijte šnicle i vratite u rernu na 15 tak minuta. Služite ih uz njoke koje ste kuvali oko 4 minuta, odnosno dok ne isplivaju na površinu.

    Prijatno!