Priprema:
Ljuta pileća krilca
Sastojci
2
porcije
-
Potreni sastojci za krilca:
- 500 g pileća krilca
- 10 g so
- 15 g prašak za pecivo
- 10 g biber
- 10 g beli luk
- 50 g maslac
- 20 g med
- 10 g ljuta začinska paprika
-
Potreni sastojci za umak:
- 200 g sir sa plemenitim plesnima
- 200 g kisela pavlaka
- 200 g majonez
- 20 ml sok od limuna
- so
- biber
Priprema
Pileća krilca osušite. U činiji pomešajte prašak za pecivo, beli luk u granulama, so, biber i začinite krilca. Postavite rešetku u tepsiju i poređajte krilca na nju, vodeći računa o tome da se krilca ne dodiruju. U zagrejanoj rerni pecite krilca na 220 C, 40 minuta. Na pola pečenja okrenite krilca. Pomešajte u tiganju, na blagoj vatri chilli sos, med, tucanu papriku i zatim dodajte maslac. Kada se maslac istopi, dodajte krilca. Krilca servirajte sa umakom. Umak napravite u posebnoj činiji tako što ćete pomešati sir sa plemenitim plesnima, kiselu pavlaku, majonez, sok od limuna so i biber.
Prijatno!