
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potreni sastojci za krilca:
Pileća krilca Pileća krilca | 500 g g | |
So So | 10 g g | |
Prašak za pecivo Prašak za pecivo | 15 g g | |
Biber Biber | 10 g g | |
Beli luk Beli luk | 10 g g | |
Maslac Maslac | 50 g g | |
Med Med | 20 g g | |
Ljuta začinska paprika Ljuta začinska paprika | 10 g g |
Potreni sastojci za umak:
Sir sa plemenitim plesnima Sir sa plemenitim plesnima | 200 g g | |
Kisela pavlaka Kisela pavlaka | 200 g g | |
Majonez Majonez | 200 g g | |
Sok od limuna Sok od limuna | 20 ml ml | |
So So | ||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLjuta pileća krilca
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Pileća krilca osušite. U činiji pomešajte prašak za pecivo, beli luk u granulama, so, biber i začinite krilca. Postavite rešetku u tepsiju i poređajte krilca na nju, vodeći računa o tome da se krilca ne dodiruju. U zagrejanoj rerni pecite krilca na 220 C, 40 minuta. Na pola pečenja okrenite krilca. Pomešajte u tiganju, na blagoj vatri chilli sos, med, tucanu papriku i zatim dodajte maslac. Kada se maslac istopi, dodajte krilca. Krilca servirajte sa umakom. Umak napravite u posebnoj činiji tako što ćete pomešati sir sa plemenitim plesnima, kiselu pavlaku, majonez, sok od limuna so i biber.
Prijatno!