Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Ljuta pileća krilca

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potreni sastojci za krilca:

Pileća krilca Pileća krilca500 g g
So So10 g g
Prašak za pecivo Prašak za pecivo15 g g
Biber Biber10 g g
Beli luk Beli luk10 g g
Maslac Maslac50 g g
Med Med20 g g
Ljuta začinska paprika Ljuta začinska paprika10 g g

Potreni sastojci za umak:

Sir sa plemenitim plesnima Sir sa plemenitim plesnima200 g g
Kisela pavlaka Kisela pavlaka200 g g
Majonez Majonez200 g g
Sok od limuna Sok od limuna20 ml ml
So So
Biber Biber

Ljuta pileća krilca

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

60 min
(4)

Proces pripreme

Priprema:

Pileća krilca osušite. U činiji pomešajte prašak za pecivo, beli luk u granulama, so, biber i začinite krilca. Postavite rešetku u tepsiju i poređajte krilca na nju, vodeći računa o tome da se krilca ne dodiruju. U zagrejanoj rerni pecite krilca na 220 C, 40 minuta. Na pola pečenja okrenite krilca. Pomešajte u tiganju, na blagoj vatri chilli sos, med, tucanu papriku i zatim dodajte maslac. Kada se maslac istopi, dodajte krilca. Krilca servirajte sa umakom. Umak napravite u posebnoj činiji tako što ćete pomešati sir sa plemenitim plesnima, kiselu pavlaku, majonez, sok od limuna so i biber.

Prijatno!