
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za krmenadle:
Svinjska krmenadla Svinjska krmenadla | 3 kom. kom. | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 20 ml ml | ||
So So | |||
Biber Biber |
Sastojci za sos od pečuraka:
Belo brašno Belo brašno | 50 g g | ||
Maslac Maslac | 50 g g | ||
Mleko Mleko | 60 ml ml | ||
Šampinjoni Šampinjoni | 50 g g | ||
Šitake pečurke Šitake pečurke | 50 g g | ||
Pečurka bukovača Pečurka bukovača | 50 g g | ||
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | ||
Senf Senf | 15 g g | ||
Beli luk Beli luk | 5 g g | ||
Belo vino Belo vino | 30 ml ml | ||
Supa od povrća Supa od povrća | 50 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrmenadle sa sosom od pečuraka
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema krmenadli:
Krmenadle posolite i pobiberite pa prelijte uljem i ostavite da odstoje desetak minuta. Kada dođe vreme, grilujte ih u tiganju ravnomerno, sa obe strane.
Priprema sosa:
U šerpici rastopite maslac, dodajte brašno i mešajte, pa prelijte mlekom. Ovako pripremljeni bešamel sklonite sa strane. Zatim isecite crni i beli luk i pečurke. Na zagrejano ulje ubacite luk, zatim redom: bukovaču, šampinjone i šitake pečurke. Kada pečurke omekšaju, dodajte belo vino i kuvajte sve dok alkohol ne ispari. Dodajte senf i supu od povrća, a tek pred kraj kuvanja posolite i pobiberite. Kada se sve ukuva, dodajte bešamel i kuvajte do konkretnog kremastog sosa.
Prijatno!