Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za krmenadle:
Svinjska krmenadla Svinjska krmenadla | 3 kom. kom. | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 20 ml ml | |
So So | ||
Biber Biber |
Sastojci za sos od pečuraka:
Belo brašno Belo brašno | 50 g g | |
Maslac Maslac | 50 g g | |
Mleko Mleko | 60 ml ml | |
Šampinjoni Šampinjoni | 50 g g | |
Šitake pečurke Šitake pečurke | 50 g g | |
Pečurka bukovača Pečurka bukovača | 50 g g | |
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | |
Senf Senf | 15 g g | |
Beli luk Beli luk | 5 g g | |
Belo vino Belo vino | 30 ml ml | |
Supa od povrća Supa od povrća | 50 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKrmenadle sa sosom od pečuraka
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema krmenadli:
Krmenadle posolite i pobiberite pa prelijte uljem i ostavite da odstoje desetak minuta. Kada dođe vreme, grilujte ih u tiganju ravnomerno, sa obe strane.
Priprema sosa:
U šerpici rastopite maslac, dodajte brašno i mešajte, pa prelijte mlekom. Ovako pripremljeni bešamel sklonite sa strane. Zatim isecite crni i beli luk i pečurke. Na zagrejano ulje ubacite luk, zatim redom: bukovaču, šampinjone i šitake pečurke. Kada pečurke omekšaju, dodajte belo vino i kuvajte sve dok alkohol ne ispari. Dodajte senf i supu od povrća, a tek pred kraj kuvanja posolite i pobiberite. Kada se sve ukuva, dodajte bešamel i kuvajte do konkretnog kremastog sosa.
Prijatno!