Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Krmenadle sa sosom od pečuraka

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za krmenadle:

Svinjska krmenadla Svinjska krmenadla3 kom. kom.
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje20 ml ml
So So
Biber Biber

Sastojci za sos od pečuraka:

Belo brašno Belo brašno50 g g
Maslac Maslac50 g g
Mleko Mleko60 ml ml
Šampinjoni Šampinjoni50 g g
Šitake pečurke Šitake pečurke50 g g
Pečurka bukovača Pečurka bukovača50 g g
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Senf Senf15 g g
Beli luk Beli luk5 g g
Belo vino Belo vino30 ml ml
Supa od povrća Supa od povrća50 ml ml

Krmenadle sa sosom od pečuraka

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

40 min
(65)

Proces pripreme

Priprema krmenadli:

Krmenadle posolite i pobiberite pa prelijte uljem i ostavite da odstoje desetak minuta. Kada dođe vreme, grilujte ih u tiganju ravnomerno, sa obe strane.

Priprema sosa:

U šerpici rastopite maslac, dodajte brašno i mešajte, pa prelijte mlekom. Ovako pripremljeni bešamel sklonite sa strane. Zatim isecite crni i beli luk i pečurke. Na zagrejano ulje ubacite luk, zatim redom: bukovaču, šampinjone i šitake pečurke. Kada pečurke omekšaju, dodajte belo vino i kuvajte sve dok alkohol ne ispari. Dodajte senf i supu od povrća, a tek pred kraj kuvanja posolite i pobiberite. Kada se sve ukuva, dodajte bešamel i kuvajte do konkretnog kremastog sosa.

Prijatno!