Krmenadle sa sosom od pečuraka

Krmenadle sa sosom od pečuraka image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 25 min

Sastojci

3 porcije
  • Potrebni sastojci za krmenadle:

    • 3   kom. svinjska krmenadla
    • 20   ml suncokretovo ulje
    •   so
    •   biber
  • Sastojci za sos od pečuraka:

    • 50   g belo brašno
    • 50   g maslac
    • 60   ml mleko
    • 50   g šampinjoni
    • 50   g šitake pečurke
    • 50   g pečurka bukovača
    • 1   glavica crni luk
    • 15   g senf
    • 5   g beli luk
    • 30   ml belo vino
    • 50   ml supa od povrća

Priprema

    Priprema krmenadli:

    Krmenadle posolite i pobiberite pa prelijte uljem i ostavite da odstoje desetak minuta. Kada dođe vreme, grilujte ih u tiganju ravnomerno, sa obe strane.

    Priprema sosa:

    U šerpici rastopite maslac, dodajte brašno i mešajte, pa prelijte mlekom. Ovako pripremljeni bešamel sklonite sa strane. Zatim isecite crni i beli luk i pečurke. Na zagrejano ulje ubacite luk, zatim redom: bukovaču, šampinjone i šitake pečurke. Kada pečurke omekšaju, dodajte belo vino i kuvajte sve dok alkohol ne ispari. Dodajte senf i supu od povrća, a tek pred kraj kuvanja posolite i pobiberite. Kada se sve ukuva, dodajte bešamel i kuvajte do konkretnog kremastog sosa.

    Prijatno!