Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Krempita

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Šećer Šećer300 g g
Pšenično brašno Pšenično brašno90 g g
Gustin Gustin90 g g
Žumance Žumance5 kom. kom.
Mleko Mleko1 l l
Vanilin šećer Vanilin šećer
Lisnato testo Lisnato testo500 g g
Slatka pavlaka Slatka pavlaka600 ml ml
Malina Malina300 g g

Krempita

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

55 min
(5)

Proces pripreme

Priprema:

Lisnato testo razvucite tanko i ispecite ga između dva papira i dve tepsije, u zagrejanoj rerni, oko 10 min na 200°C.

Odvojite malo šećera u činiju, a ostatak, zajedno sa mlekom, pomešajte u šerpi. U odvojeni šećer dodajte brašno i gustin i mešajte. Dodajte žumanca i malo mleka sa šećerom iz šerpice. Mešajte. Zatim, zagrejte mleko u šerpici i dodajte smesu. Mešajte, da ne zagori i kuvajte dok se krem ne zgusne. Sklonite ga sa vatre i ostavite da se prohladi.

Pavlaku umutite mikserom, a zatim, posebno, umutite i ohlađeni krem. Potom spojite polovinu pavlake sa kremom i kratko mutite sve zajedno. Krem sipajte preko kore, zatim premažite i ostatkom pavlake i stavite u frižider da se ohladi. Ukoliko imate višak ispečenih kora, slobodno ih izmrvite i pospite preko krempite. Pre serviranja, krempitu ukrasite malinama.

Prijatno!