Krempita

Krempita image
Težina pripreme Srednje
Priprema 45 min
Kuvanje 10 min

Sastojci

4 porcije
    • 300   g šećer
    • 90   g pšenično brašno
    • 90   g gustin
    • 5   kom. žumance
    • 1   l mleko
    •   vanilin šećer
    • 500   g lisnato testo
    • 600   ml slatka pavlaka
    • 300   g malina

Priprema

    Priprema:

    Lisnato testo razvucite tanko i ispecite ga između dva papira i dve tepsije, u zagrejanoj rerni, oko 10 min na 200°C.

    Odvojite malo šećera u činiju, a ostatak, zajedno sa mlekom, pomešajte u šerpi. U odvojeni šećer dodajte brašno i gustin i mešajte. Dodajte žumanca i malo mleka sa šećerom iz šerpice. Mešajte. Zatim, zagrejte mleko u šerpici i dodajte smesu. Mešajte, da ne zagori i kuvajte dok se krem ne zgusne. Sklonite ga sa vatre i ostavite da se prohladi.

    Pavlaku umutite mikserom, a zatim, posebno, umutite i ohlađeni krem. Potom spojite polovinu pavlake sa kremom i kratko mutite sve zajedno. Krem sipajte preko kore, zatim premažite i ostatkom pavlake i stavite u frižider da se ohladi. Ukoliko imate višak ispečenih kora, slobodno ih izmrvite i pospite preko krempite. Pre serviranja, krempitu ukrasite malinama.

    Prijatno!