
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Šećer Šećer | 300 g g | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 90 g g | |
Gustin Gustin | 90 g g | |
Žumance Žumance | 5 kom. kom. | |
Mleko Mleko | 1 l l | |
Vanilin šećer Vanilin šećer | ||
Lisnato testo Lisnato testo | 500 g g | |
Slatka pavlaka Slatka pavlaka | 600 ml ml | |
Malina Malina | 300 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKrempita
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Lisnato testo razvucite tanko i ispecite ga između dva papira i dve tepsije, u zagrejanoj rerni, oko 10 min na 200°C.
Odvojite malo šećera u činiju, a ostatak, zajedno sa mlekom, pomešajte u šerpi. U odvojeni šećer dodajte brašno i gustin i mešajte. Dodajte žumanca i malo mleka sa šećerom iz šerpice. Mešajte. Zatim, zagrejte mleko u šerpici i dodajte smesu. Mešajte, da ne zagori i kuvajte dok se krem ne zgusne. Sklonite ga sa vatre i ostavite da se prohladi.
Pavlaku umutite mikserom, a zatim, posebno, umutite i ohlađeni krem. Potom spojite polovinu pavlake sa kremom i kratko mutite sve zajedno. Krem sipajte preko kore, zatim premažite i ostatkom pavlake i stavite u frižider da se ohladi. Ukoliko imate višak ispečenih kora, slobodno ih izmrvite i pospite preko krempite. Pre serviranja, krempitu ukrasite malinama.
Prijatno!