
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Šećer Šećer | 300 g g | ||
Pšenično brašno Pšenično brašno | 90 g g | ||
Gustin Gustin | 90 g g | ||
Žumance Žumance | 5 kom. kom. | ||
Mleko Mleko | 1 l l | ||
Vanilin šećer Vanilin šećer | |||
Lisnato testo Lisnato testo | 500 g g | ||
Slatka pavlaka Slatka pavlaka | 600 ml ml | ||
Malina Malina | 300 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrempita
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Lisnato testo razvucite tanko i ispecite ga između dva papira i dve tepsije, u zagrejanoj rerni, oko 10 min na 200°C.
Odvojite malo šećera u činiju, a ostatak, zajedno sa mlekom, pomešajte u šerpi. U odvojeni šećer dodajte brašno i gustin i mešajte. Dodajte žumanca i malo mleka sa šećerom iz šerpice. Mešajte. Zatim, zagrejte mleko u šerpici i dodajte smesu. Mešajte, da ne zagori i kuvajte dok se krem ne zgusne. Sklonite ga sa vatre i ostavite da se prohladi.
Pavlaku umutite mikserom, a zatim, posebno, umutite i ohlađeni krem. Potom spojite polovinu pavlake sa kremom i kratko mutite sve zajedno. Krem sipajte preko kore, zatim premažite i ostatkom pavlake i stavite u frižider da se ohladi. Ukoliko imate višak ispečenih kora, slobodno ih izmrvite i pospite preko krempite. Pre serviranja, krempitu ukrasite malinama.
Prijatno!