Krambl sa jabukama

Krambl sa jabukama image
Težina pripreme Teško
Priprema 10 min
Kuvanje 50 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 4   kom. zelena jabuka
    • 100   g braon šećer
    • 100   ml sirup od agave
    • 1   supena kašika pšenično brašno
    •   cimet
    •   sok od limuna
    •   kora limuna
  • Za testo:

    • 200   g pšenično brašno
    • 200   g maslac
    • 200   g braon šećer
    • 1   kesica prašak za pecivo

Priprema

    Priprema:

    Pripremu počinjemo ljušćenjem jabuka koje sečemo na kocke i odlažemo u činiju u koju dodajemo rendanu koru limuna i limunov sok. Zatim dodajemo braon šećer i cimet, sirup od agave i kašiku brašna. Sve dobro sjediniti mešanjem i ostaviti u frižideru na 30 minuta. Krećemo sa pripremom testa tako što ćemo pomešati brašno, šećer i prašak za pecivo i na kraju dodajemo puter. Sve dobro promešati dok se ne stvori jednaka masa i zatim stavljamo sve u frižider na 20 minuta. U vatrostalnoj posudi slažemo jabuke, a preko njih dodajemo kidane komade testa koje zatim pečemo u rerni 30 minuta na 170 °C.

    Prijatno!