
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Zelena jabuka Zelena jabuka | 4 kom. kom. | ||
Braon šećer Braon šećer | 100 g g | ||
Sirup od agave Sirup od agave | 100 ml ml | ||
Pšenično brašno Pšenično brašno | 1 supene kašike supena kašika | ||
Cimet Cimet | |||
Sok od limuna Sok od limuna | |||
Kora limuna Kora limuna |
Za testo:
Pšenično brašno Pšenično brašno | 200 g g | ||
Maslac Maslac | 200 g g | ||
Braon šećer Braon šećer | 200 g g | ||
Prašak za pecivo Prašak za pecivo | 1 kesice kesica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrambl sa jabukama
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Pripremu počinjemo ljušćenjem jabuka koje sečemo na kocke i odlažemo u činiju u koju dodajemo rendanu koru limuna i limunov sok. Zatim dodajemo braon šećer i cimet, sirup od agave i kašiku brašna. Sve dobro sjediniti mešanjem i ostaviti u frižideru na 30 minuta. Krećemo sa pripremom testa tako što ćemo pomešati brašno, šećer i prašak za pecivo i na kraju dodajemo puter. Sve dobro promešati dok se ne stvori jednaka masa i zatim stavljamo sve u frižider na 20 minuta. U vatrostalnoj posudi slažemo jabuke, a preko njih dodajemo kidane komade testa koje zatim pečemo u rerni 30 minuta na 170 °C.
Prijatno!