Priprema:
Krambl sa jabukama
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 4 kom. zelena jabuka
- 100 g braon šećer
- 100 ml sirup od agave
- 1 supena kašika pšenično brašno
- cimet
- sok od limuna
- kora limuna
-
Za testo:
- 200 g pšenično brašno
- 200 g maslac
- 200 g braon šećer
- 1 kesica prašak za pecivo
Priprema
Pripremu počinjemo ljušćenjem jabuka koje sečemo na kocke i odlažemo u činiju u koju dodajemo rendanu koru limuna i limunov sok. Zatim dodajemo braon šećer i cimet, sirup od agave i kašiku brašna. Sve dobro sjediniti mešanjem i ostaviti u frižideru na 30 minuta. Krećemo sa pripremom testa tako što ćemo pomešati brašno, šećer i prašak za pecivo i na kraju dodajemo puter. Sve dobro promešati dok se ne stvori jednaka masa i zatim stavljamo sve u frižider na 20 minuta. U vatrostalnoj posudi slažemo jabuke, a preko njih dodajemo kidane komade testa koje zatim pečemo u rerni 30 minuta na 170 °C.
Prijatno!