Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Keksići sa šargarepom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za keksiće:

Baron šećer Baron šećer0,33 šolje šolja
Šećer Šećer0,33 šolje šolja
Maslac Maslac125 g g
Žumance Žumance1 kom. kom.
Aroma vanile Aroma vanile0,5 kafene kašičice kafena kašičica
Cimet Cimet0,33 kafene kašičice kafena kašičica
Đumbir Đumbir1 supene kašike supena kašika
Šargarepa Šargarepa0,5
Slatka pavlaka Slatka pavlaka3 supene kašike supena kašika
Belo brašno Belo brašno1 šolje šolja
Soda bikarbona Soda bikarbona0,5 kafene kašičice kafena kašičica
Prašak za pecivo Prašak za pecivo0,5 kafene kašičice kafena kašičica
Belo brašno Belo brašno0,33

Potrebni sastojci za glazuru:

Maskarpone sir Maskarpone sir100 g g
Šećer u prahu Šećer u prahu0,33 šolje šolja
Maslac Maslac90 g g
Pekan orah Pekan orah70 g g

Keksići sa šargarepom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

25 min
(23)

Proces pripreme

Proces pripreme:

U činiju za mućenje ubacite smeđi i beli šećer, kao i maslac koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi. Umutite sve mikserom dok se smesa ne sjedni. Dodajte žumance, vanilin ekstrakt, cimet, đumbir i šargarepu. Sipajte i slatku pavlaku i potom sjedinite masu miskerom. Dodajte brašno, sodu bikarbonu i prašak za pecivo, potom ponovo sjedinite sastojke. Uz pomoć kašike za sladoled, na pek papir ređajte smesu. Ostavite dovoljno prostora da se keksići ne spoje prilikom pečenja. Pecite na 180 stepeni, 15tak minuta. Glazuru pripremite tako što ćete dobro sjediniti mascarpone sir, šećer u prahu i maslac. Uz pomoć dreser džaka dekorišite keksiće, potom pospite i seckanim pekan orasima.

Prijatno!