
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za keksiće:
Belo brašno Belo brašno | 2,5 šolje šolja | |
Soda bikarbona Soda bikarbona | 1 kafene kašičice kafena kašičica | |
Prašak za pecivo Prašak za pecivo | 1 kafene kašičice kafena kašičica | |
Cimet Cimet | 1 kafene kašičice kafena kašičica | |
So So | 0,5 kafene kašičice kafena kašičica | |
Šećer Šećer | 1,5 šolje šolja | |
Maslac Maslac | 125 g g | |
Jaja Jaja | 1 kom. kom. |
Potrebni sastojci za sotiranu bundevu:
Bundeva Bundeva | 200 g g | |
Šećer Šećer | 1 supene kašike supena kašika | |
Cimet Cimet | 1 kafene kašičice kafena kašičica |
Potrebni sastojci za glazuru:
Šećer u prahu Šećer u prahu | 2 šolje šolja | |
Med Med | 4 supene kašike supena kašika | |
Aroma vanile Aroma vanile | 2 kafene kašičice kafena kašičica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKeksići sa bundevom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema keksića sa bundevom:
U činiju za mešanje testa uspite brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, cimet, so i šećer. Maslac, sobne temperature, dodajte u smesu, kao i 1 jaje. Testo ostavite da odstoji otprilike pola sata. Kada bude spremno, napravite kuglice koje ćete posle dlanovima što više istanjiti. Poređajte ih na pleh i pecite 15tak minuta na 180 C. Preko gotovih kolačića pospite sotiranu bundevu i prelijte keksiće glazurom.
Glazuru pripremite tako što ćete pomešati šećer u praku, mleko i ekstrakt vanile.
Sotiranu bundevu pripremite tako što ćete je iseckati na kockice, potom je propržiti u tiganju na suncokretovom ulju, uz malo šećera i cimeta.
Prijatno!