
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za keksiće:
Belo brašno Belo brašno | 2,5 šolje šolja | ||
Soda bikarbona Soda bikarbona | 1 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Prašak za pecivo Prašak za pecivo | 1 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Cimet Cimet | 1 kafene kašičice kafena kašičica | ||
So So | 0,5 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Šećer Šećer | 1,5 šolje šolja | ||
Maslac Maslac | 125 g g | ||
Jaja Jaja | 1 kom. kom. |
Potrebni sastojci za sotiranu bundevu:
Bundeva Bundeva | 200 g g | ||
Šećer Šećer | 1 supene kašike supena kašika | ||
Cimet Cimet | 1 kafene kašičice kafena kašičica |
Potrebni sastojci za glazuru:
Šećer u prahu Šećer u prahu | 2 šolje šolja | ||
Med Med | 4 supene kašike supena kašika | ||
Aroma vanile Aroma vanile | 2 kafene kašičice kafena kašičica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKeksići sa bundevom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema keksića sa bundevom:
U činiju za mešanje testa uspite brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, cimet, so i šećer. Maslac, sobne temperature, dodajte u smesu, kao i 1 jaje. Testo ostavite da odstoji otprilike pola sata. Kada bude spremno, napravite kuglice koje ćete posle dlanovima što više istanjiti. Poređajte ih na pleh i pecite 15tak minuta na 180 C. Preko gotovih kolačića pospite sotiranu bundevu i prelijte keksiće glazurom.
Glazuru pripremite tako što ćete pomešati šećer u praku, mleko i ekstrakt vanile.
Sotiranu bundevu pripremite tako što ćete je iseckati na kockice, potom je propržiti u tiganju na suncokretovom ulju, uz malo šećera i cimeta.
Prijatno!