
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Šargarepa Šargarepa | 250 g g | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 2 kafene kašičice kafena kašičica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKaša od povrća kao početak kašaste ishrane
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Šargarepe oljuštiti, iseći ih na tanke kolutove i kratko ih propržiti u 1 kafenoj kašici vrelog suncokretovog ulja. Dodati vrelu vodu tako da šargarepa bude samo prekrivena, poklopljeno kuvati 8-10 minuta.
Šargarepu izvaditi i sitno ispasirati, pritom dodati oko 50 ml tečnosti u kojoj se kuvala. Dodati ostalo ulje, ostaviti da se ohladi, i hraniti bebu.
Saveti: Umesto šargarepe, može da se pripremi paškanat, komorač, cvekla ili bundeva, a vreme kuvanja zavisi od vrste povrća.
Takođe možete da pripremite i veće količine i da kašu posle hlađenja zamrznete u malim porcijama.