
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Šargarepa Šargarepa | 250 g g | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 2 kafene kašičice kafena kašičica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKaša od povrća kao početak kašaste ishrane
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Šargarepe oljuštiti, iseći ih na tanke kolutove i kratko ih propržiti u 1 kafenoj kašici vrelog suncokretovog ulja. Dodati vrelu vodu tako da šargarepa bude samo prekrivena, poklopljeno kuvati 8-10 minuta.
Šargarepu izvaditi i sitno ispasirati, pritom dodati oko 50 ml tečnosti u kojoj se kuvala. Dodati ostalo ulje, ostaviti da se ohladi, i hraniti bebu.
Saveti: Umesto šargarepe, može da se pripremi paškanat, komorač, cvekla ili bundeva, a vreme kuvanja zavisi od vrste povrća.
Takođe možete da pripremite i veće količine i da kašu posle hlađenja zamrznete u malim porcijama.