
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Juneće mleveno meso Juneće mleveno meso | 300 g g | |
Krompir Krompir | 500 g g | |
Hokkaido bundeva Hokkaido bundeva | 1 kg kg | |
Maslac Maslac | 4 supene kašike supena kašika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKaša od povrća i krompira sa junećim mesom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Juneće meso za gulaš oprati, osušiti, žile izvaditi i u poklopljenom loncu sa vodom pustiti da provri, i poklopljeno kuvati oko 2 sata dok ne omekša. Po potrebi povremeno dodati vruću vodu.
U međuvremenu oljuštiti krompir i bundevu. Bundevu prepoloviti i izvaditi semenke i unutrašnji končasti deo. Krompir i plod bundeve iseći na kockice, i u poslednjih 25 minuta dodati u meso i kuvati dok ne omekša. Odliti tečnost i sačuvati je.
Meso i povrće umutiti kao pire ili ostaviti komadiće, po potrebi dodati malo tečnosti u kojoj su se kuvali. Izvaditi 1 porciju, dodati oko 1 kafenu kašiku putera, i mlakim jelom hraniti bebu. Preostalu kašicu brzo ohladiti (na primer u drugoj posudi sa hladnom vodom), podeliti na obroke i zamrznuti. Posle odmrzavanja i zagrevanja u obrok dodati svež puter.
Saveti:
- Po istom principu mogu da se obrade i druge vrste povrća (na primer, paškanat, šargarepa, bela repa, cvekla, komorač).
- Promene radi, gulaš možete da zamenite fileom od pilećih grudi, ćurećim fileom, ili mlevenim mesom - na taj način se skraćuje vreme kuvanja.
- Masne morske ribe, kao na primer file lososa, takođe mogu da zamene meso. Ribu treba posebno dinstati, i pre usitnjavanja ili miksanja kontrolisati zbog kostiju.
- Umesto putera može da se doda i ulje od uljane repice.