Kaša od povrća i krompira sa junećim mesom

Kaša od povrća i krompira sa junećim mesom image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 2 h

Sastojci

10 porcije
  • 300   g juneće mleveno meso
  • 500   g krompir
  • 1   kg hokkaido bundeva
  • 4   supene kašike maslac

Priprema

  Priprema:

  Juneće meso za gulaš oprati, osušiti, žile izvaditi i u poklopljenom loncu sa vodom pustiti da provri, i poklopljeno kuvati oko 2 sata dok ne omekša. Po potrebi povremeno dodati vruću vodu.

  U međuvremenu oljuštiti krompir i bundevu. Bundevu prepoloviti i izvaditi semenke i unutrašnji končasti deo. Krompir i plod bundeve iseći na kockice, i u poslednjih 25 minuta dodati u meso i kuvati dok ne omekša. Odliti tečnost i sačuvati je.

  Meso i povrće umutiti kao pire ili ostaviti komadiće, po potrebi dodati malo tečnosti u kojoj su se kuvali. Izvaditi 1 porciju, dodati oko 1 kafenu kašiku putera, i mlakim jelom hraniti bebu. Preostalu kašicu brzo ohladiti (na primer u drugoj posudi sa hladnom vodom), podeliti na obroke i zamrznuti. Posle odmrzavanja i zagrevanja u obrok dodati svež puter.

  Saveti:

  - Po istom principu mogu da se obrade i druge vrste povrća (na primer, paškanat, šargarepa, bela repa, cvekla, komorač).

  - Promene radi, gulaš možete da zamenite fileom od pilećih grudi, ćurećim fileom, ili mlevenim mesom - na taj način se skraćuje vreme kuvanja.

  - Masne morske ribe, kao na primer file lososa, takođe mogu da zamene meso. Ribu treba posebno dinstati, i pre usitnjavanja ili miksanja kontrolisati zbog kostiju.

  - Umesto putera može da se doda i ulje od uljane repice.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 150
Masti (g) 7
Ugljeni hidrati (g) 12
Proteini (g) 9