Priprema:
Kafa sa pomorandžom i cimetom
Sastojci
5
komada
-
- 1 kom. pomorandža
- 2 štapića cimet
- 4 supene kašike instant kafa
- 4 supene kašike baron šećer
- 150 ml mleko
- cimet
Priprema
Pomorandžu oprati vrelom vodom i osušiti. Pomoću sprave za vađenje ploda izvaditi nekoliko tankih traka pomorandže i staviti ih na hladno. Preostalu koru tanko oljuštiti, staviti da provri sa štapićima cimeta i 700 ml vode. Kuvati 5 minuta. Dodati kafu i šećer, skinuti sa ringle i pokriveno ostaviti da odstoji 5 minuta.
U međuvremenu zagrejati mleko i pustiti da zapeni. Sipati kafu kroz sitno sito u 4 šolje i u svaku dodati malo pene od mleka. Posuti cimetom, ukrasiti trakama pomorandže i odmah poslužiti.
Nutritivne vrednosti po poriciji
Kcal
84
Masti (g)
1
Ugljeni hidrati (g)
17
Proteini (g)
1