Priprema junetine: U junetinu dodajte beli luk, so, vočester sos i biber. Sve kratko promešajte, tako da se svi sastojci sjedine. Formirajte tanje pljeskavice. Pecite par minuta sa jedne i sa druge strane na grilu.
Junetina sa karamelizovanim lukom
Sastojci
2
porcije
-
Potrebni sastojci za juneće pljeskavice:
- 400 g juneće mleveno meso
- 1 supena kašika so
- 1 supena kašika biber
- 1 supena kašika beli luk
- 20 ml vočester sos
-
Potrebni sastojci za karamelizovani luk:
- 6 glavice crni luk
- 50 g maslac
- 30 ml ekstradevičansko maslinovo ulje
- so
- šećer
- ruzmarin
-
Potrebni sastojci za pripremu hleba:
- 8 kriški ražani hleb
- 100 g maslac
- 100 g majonez
- 100 g trapist sir
Priprema
Priprema karamelizovanog luka: Zagrejte maslac i maslinovo ulje u tiganju. Dodajte seckani luk, malo ruzmarina, šećer i so. Pržite sve na niskoj temperaturi oko 30 minuta.
Priprema hleba: Obe strane hleba namažite majonezom i puterom, dodajte luk, Trapist sir i meso. Preklopite. Nakon toga, na kratko, ubacite u toster.
Prijatno!