Junetina sa karamelizovanim lukom

Junetina sa karamelizovanim lukom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

2 porcije
  • Potrebni sastojci za juneće pljeskavice:

    • 400   g juneće mleveno meso
    • 1   supena kašika so
    • 1   supena kašika biber
    • 1   supena kašika beli luk
    • 20   ml vočester sos
  • Potrebni sastojci za karamelizovani luk:

    • 6   glavice crni luk
    • 50   g maslac
    • 30   ml ekstradevičansko maslinovo ulje
    •   so
    •   šećer
    •   ruzmarin
  • Potrebni sastojci za pripremu hleba:

    • 8   kriški ražani hleb
    • 100   g maslac
    • 100   g majonez
    • 100   g trapist sir

Priprema

    Priprema junetine: U junetinu dodajte beli luk, so, vočester sos i biber. Sve kratko promešajte, tako da se svi sastojci sjedine. Formirajte tanje pljeskavice. Pecite par minuta sa jedne i sa druge strane na grilu.

    Priprema karamelizovanog luka: Zagrejte maslac i maslinovo ulje u tiganju. Dodajte seckani luk, malo ruzmarina, šećer i so. Pržite sve na niskoj temperaturi oko 30 minuta.

    Priprema hleba: Obe strane hleba namažite majonezom i puterom, dodajte luk, Trapist sir i meso. Preklopite. Nakon toga, na kratko, ubacite u toster.

    Prijatno!