Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Italijanski fudbal - Špagete

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

So So
Čeri paradajz Čeri paradajz500 g g
Šampinjoni Šampinjoni250 g g
Mladi crni luk Mladi crni luk1 veze veza
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje2 supene kašike supena kašika
Supa od povrća Supa od povrća200 ml ml
Slatka pavlaka Slatka pavlaka100 g g
Biber Biber
Bosiljak Bosiljak1 veze veza
Špagete Špagete400 g g
Mocarela sir Mocarela sir125 g g
Gustin Gustin

Italijanski fudbal - Špagete

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

30 min
(13)

Proces pripreme

Priprema:

Veliki lonac napuniti sa dosta vode, posoliti i prokuvati. Čeri paradajz oprati i ocediti. Šampinjone očistiti, oprati, ocediti i skinuti drške. Mladi crni luk očistiti i iseći na kolutove.

Maslinovo ulje zagrejati u velikom tiganju. Pečurke pržiti 3 minuta uz okretanje. Dodati mladi crni luk i sve pržiti 1 minut. Preliti supom od povrća i pavlakom. Dodati čeri paradajz. Posoliti i pobiberiti, i pokriveno kuvati još oko 5 minuta, dok paradajz ne omekša, ali paziti da se ne raspadne. Po potrebi dodati malo gustina.

U međuvremenu špagete skuvati aldente u ključaloj slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju.

Listiće bosiljka odvojiti. Mocarelu ocediti. Sa bosiljkom dodati u sos i začiniti. Špagete sipati u cediljku i ostaviti da se ocede. Sipati sa sosom u tanjire.

Ishrana

Masti5 g Ugljeni hidrati9 g Proteini3 g kJ389