
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Crni luk Crni luk | 1,5 glavice glavica | ||
Supa od mesa Supa od mesa | 1,75 - 2 l l | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Crvena paprika Crvena paprika | 600 g g | ||
Žuta paprika Žuta paprika | 600 g g | ||
Zelena paprika Zelena paprika | 600 g g | ||
Peršun Peršun | 250 g g | ||
Jaja Jaja | 1 kom. kom. | ||
Zelen za supu Zelen za supu | 300 g g | ||
Juneće meso Juneće meso | 1 kg kg | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 4 supene kašike supena kašika | ||
Crveno vino Crveno vino | 75 ml ml | ||
Lovorov list Lovorov list | 1 listića listić | ||
Zemička Zemička | 2,5 kom. kom. | ||
Prezle Prezle | 30 g g | ||
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 1 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Muskatni oraščić Muskatni oraščić | |||
Maslac Maslac | 1 supene kašike supena kašika | ||
Mleko Mleko | 150 ml ml | ||
Kisela pavlaka Kisela pavlaka | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGulaš sa knedlama
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Povrće za supu očistiti, odnosno oljuštiti i iseći ga na veće kockice. 1 glavicu crnog luka očistiti i iseckati. Juneće meso za čorbu oprati, eventualno ukloniti žile i iseći na kocke. U zagrejanom ulju propržiti meso na jakoj vatri i izvaditi ga iz lonca. Povrće za supu i crni luk izdinstati u masnoći od mesa, kada je gotovo ponovo dodati meso. Crno vino i 1,5 l supe od mesa doliti, dodati so, biber, mlevenu papriku i lovor i kuvati poklopljeno 90 minuta, pritom povremeno promešati, i po potrebi dodati još supe. Papriku očistiti, iseći na veće kocke. Dodati je u čorbu, kuvati još 30 minuta dok ne omekša.
U međuvremenu, za knedle iseći zemičke na tanke kriške. Zagrejati mleko, preliti ga preko zemički i ostaviti da se ohladi. Preostalu polovinu glavice crnog luka očistiti, iseckati i u vrelom puteru dinstati dok ne dobije braon boju. Listiće peršuna odvojiti i iseckati. Pomešati sa jajetom, crnim lukom i zemičkama, dodati so, biber i muskatni orašćić po želji. Ako je smesa suviše mekana, dodati prezle. Od smese napraviti oko 20 malih knedli, i kuvati ih 5-7 minuta u blago ključaloj, slanoj vodi, i jednom ihokrenuti.
Čorbu začiniti, dodati oceđene knedle i servirati sa po jednom kašikom kisele pavlake.