Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Gulaš sa knedlama

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Crni luk Crni luk1,5 glavice glavica
Supa od mesa Supa od mesa1,75 - 2 l l
So So
Biber Biber
Crvena paprika Crvena paprika600 g g
Žuta paprika Žuta paprika600 g g
Zelena paprika Zelena paprika600 g g
Peršun Peršun250 g g
Jaja Jaja1 kom. kom.
Zelen za supu Zelen za supu300 g g
Juneće meso Juneće meso1 kg kg
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje4 supene kašike supena kašika
Crveno vino Crveno vino75 ml ml
Lovorov list Lovorov list1 listića listić
Zemička Zemička2,5 kom. kom.
Prezle Prezle30 g g
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika1 kafene kašičice kafena kašičica
Muskatni oraščić Muskatni oraščić
Maslac Maslac1 supene kašike supena kašika
Mleko Mleko150 ml ml
Kisela pavlaka Kisela pavlaka100 g g

Gulaš sa knedlama

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

2:30 h
(15)

Proces pripreme

Priprema:

Povrće za supu očistiti, odnosno oljuštiti i iseći ga na veće kockice. 1 glavicu crnog luka očistiti i iseckati. Juneće meso za čorbu oprati, eventualno ukloniti žile i iseći na kocke. U zagrejanom ulju propržiti meso na jakoj vatri i izvaditi ga iz lonca. Povrće za supu i crni luk izdinstati u masnoći od mesa, kada je gotovo ponovo dodati meso. Crno vino i 1,5 l supe od mesa doliti, dodati so, biber, mlevenu papriku i lovor i kuvati poklopljeno 90 minuta, pritom povremeno promešati, i po potrebi dodati još supe. Papriku očistiti, iseći na veće kocke. Dodati je u čorbu, kuvati još 30 minuta dok ne omekša.

U međuvremenu, za knedle iseći zemičke na tanke kriške. Zagrejati mleko, preliti ga preko zemički i ostaviti da se ohladi. Preostalu polovinu glavice crnog luka očistiti, iseckati i u vrelom puteru dinstati dok ne dobije braon boju. Listiće peršuna odvojiti i iseckati. Pomešati sa jajetom, crnim lukom i zemičkama, dodati so, biber i muskatni orašćić po želji. Ako je smesa suviše mekana, dodati prezle. Od smese napraviti oko 20 malih knedli, i kuvati ih 5-7 minuta u blago ključaloj, slanoj vodi, i jednom ihokrenuti.

Čorbu začiniti, dodati oceđene knedle i servirati sa po jednom kašikom kisele pavlake.

Ishrana

Masti26 g Ugljeni hidrati23 g Proteini45 g kCal548 kJ2296