Gulaš sa knedlama

Gulaš sa knedlama image
Težina pripreme Teško
Priprema 0 min
Kuvanje 2:30 h

Sastojci

4 porcije
    • 1,5   glavice crni luk
    • 1,75   - 2   l supa od mesa
    •   so
    •   biber
    • 600   g crvena paprika
    • 600   g žuta paprika
    • 600   g zelena paprika
    • 250   g peršun
    • 1   kom. jaja
    • 300   g zelen za supu
    • 1   kg juneće meso
    • 4   supene kašike suncokretovo ulje
    • 75   ml crveno vino
    • 1   listić lovorov list
    • 2,5   kom. zemička
    • 30   g prezle
    • 1   kafena kašičica mlevena slatka paprika
    •   muskatni oraščić
    • 1   supena kašika maslac
    • 150   ml mleko
    • 100   g kisela pavlaka

Priprema

    Priprema:

    Povrće za supu očistiti, odnosno oljuštiti i iseći ga na veće kockice. 1 glavicu crnog luka očistiti i iseckati. Juneće meso za čorbu oprati, eventualno ukloniti žile i iseći na kocke. U zagrejanom ulju propržiti meso na jakoj vatri i izvaditi ga iz lonca. Povrće za supu i crni luk izdinstati u masnoći od mesa, kada je gotovo ponovo dodati meso. Crno vino i 1,5 l supe od mesa doliti, dodati so, biber, mlevenu papriku i lovor i kuvati poklopljeno 90 minuta, pritom povremeno promešati, i po potrebi dodati još supe. Papriku očistiti, iseći na veće kocke. Dodati je u čorbu, kuvati još 30 minuta dok ne omekša.

    U međuvremenu, za knedle iseći zemičke na tanke kriške. Zagrejati mleko, preliti ga preko zemički i ostaviti da se ohladi. Preostalu polovinu glavice crnog luka očistiti, iseckati i u vrelom puteru dinstati dok ne dobije braon boju. Listiće peršuna odvojiti i iseckati. Pomešati sa jajetom, crnim lukom i zemičkama, dodati so, biber i muskatni orašćić po želji. Ako je smesa suviše mekana, dodati prezle. Od smese napraviti oko 20 malih knedli, i kuvati ih 5-7 minuta u blago ključaloj, slanoj vodi, i jednom ihokrenuti.

    Čorbu začiniti, dodati oceđene knedle i servirati sa po jednom kašikom kisele pavlake.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 548
Proteini (g) 45
Ugljeni hidrati (g) 23
Masti (g) 26