Priprema:
Grilovani plavi patlidžan na karpaću od paradajza
Sastojci
4
porcije
-
- 1 kom. čili papričica
- 1 čen beli luk
- 0,5 kafene kašičice origano
- 4 - 5 supene kašike ekstradevičansko maslinovo ulje
- so
- biber
- 1 kom. plavi patlidžan
- 1 supena kašika sok od limuna
- 100 g ovčiji sir
Priprema
Čili papričicu oprati i izvaditi semenke. Beli luk očistiti. I jedno i drugo sitno iseckati i dodati origano, 3 kašike ulja, malo soli i bibera, i ostaviti da odstoji 30-60 minuta.
Plavi patlidžan oprati, ne skidati dršku, iseći ga uzduž na kriške debljine punog centimetra, ali tako, da ih drška na kraju još uvek drži zajedno. Sa svake strane tanko premazati začinjenim uljem, peći na roštilju 2-3 minuta i pritom premazati još 1-2 puta.
U međuvremenu oprati paradajz i iseći ga na tanke kriške. Poređati kriške na tanjir, posoliti ih, pobiberiti i poprskati preostalim uljem i limunovim sokom. Lepezu od plavog patlidžana staviti preko, i posuti izmrvljenim ovčijim sirom.
Nutritivne vrednosti po poriciji
Kcal
288
Proteini (g)
7
Ugljeni hidrati (g)
8
Masti (g)
24