Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Grilovani plavi patlidžan na karpaću od paradajza

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Čili papričica Čili papričica1 kom. kom.
Beli luk Beli luk1 čena čen
Origano Origano0,5 kafene kašičice kafena kašičica
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje4 - 5 supene kašike supena kašika
So So
Biber Biber
Plavi patlidžan Plavi patlidžan1 kom. kom.
Sok od limuna Sok od limuna1 supene kašike supena kašika
Ovčiji sir Ovčiji sir100 g g

Grilovani plavi patlidžan na karpaću od paradajza

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

25 min
(4)

Proces pripreme

Priprema:

Čili papričicu oprati i izvaditi semenke. Beli luk očistiti. I jedno i drugo sitno iseckati i dodati origano, 3 kašike ulja, malo soli i bibera, i ostaviti da odstoji 30-60 minuta.

Plavi patlidžan oprati, ne skidati dršku, iseći ga uzduž na kriške debljine punog centimetra, ali tako, da ih drška na kraju još uvek drži zajedno. Sa svake strane tanko premazati začinjenim uljem, peći na roštilju 2-3 minuta i pritom premazati još 1-2 puta.

U međuvremenu oprati paradajz i iseći ga na tanke kriške. Poređati kriške na tanjir, posoliti ih, pobiberiti i poprskati preostalim uljem i limunovim sokom. Lepezu od plavog patlidžana staviti preko, i posuti izmrvljenim ovčijim sirom.

Ishrana

Masti24 g Ugljeni hidrati8 g Proteini7 g kCal288 kJ120