Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Grašak sa junetinom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Juneće šnicle Juneće šnicle600 g g
Grašak Grašak500 g g
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Šargarepa Šargarepa1 kom. kom.
Beli luk Beli luk1 čena čen
Voda Voda1 l l
Pšenično brašno Pšenično brašno2 supene kašike supena kašika
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika1 supene kašike supena kašika
So So
Biber Biber
Lovorov list Lovorov list
Maslac Maslac20 g g
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Grašak sa junetinom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:15 h
(1)

Proces pripreme

Priprema:

Junetinu isecite na kockice, posolite i pobiberite, a zatim izmešajte rukama kako bi svaka kockica dobro upila začine.

Zagrejte suncokretovo ulje u šerpici i ubacite pripremljene kockice junetine. Dok se junetina prži na ulju, isecite luk i šargarepu na kockice.

Kada junetina bude gotova, izvadite je iz šerpice i na njeno mesto ubacite puter tako da se rastopi, zatim dodajte isečeni luk i šargarepu. Mešajte ih dok se dinstaju, dodajte so, lovorov list i biber. Zatim, dodajte isečeni beli luk, grašak i vratite junetinu u šerpicu. Mešavinu prelijte vodom i pustite da se krčka.

Pred kraj kuvanja, u posebnoj posudi dodajte malo brašna, slatke začinske paprika i vode. Izmešajte i dobijenu smesu sipajte u ostatak jela. Kuvajte još malo a zatim poslužite dekorisano sa malo peršuna.

Prijatno!