Grašak sa junetinom

Grašak sa junetinom

Težina pripremeSrednje
Priprema45 min
Kuvanje30 min

Priprema

    Priprema:

    Junetinu isecite na kockice, posolite i pobiberite, a zatim izmešajte rukama kako bi svaka kockica dobro upila začine.

    Zagrejte suncokretovo ulje u šerpici i ubacite pripremljene kockice junetine. Dok se junetina prži na ulju, isecite luk i šargarepu na kockice.

    Kada junetina bude gotova, izvadite je iz šerpice i na njeno mesto ubacite puter tako da se rastopi, zatim dodajte isečeni luk i šargarepu. Mešajte ih dok se dinstaju, dodajte so, lovorov list i biber. Zatim, dodajte isečeni beli luk, grašak i vratite junetinu u šerpicu. Mešavinu prelijte vodom i pustite da se krčka.

    Pred kraj kuvanja, u posebnoj posudi dodajte malo brašna, slatke začinske paprika i vode. Izmešajte i dobijenu smesu sipajte u ostatak jela. Kuvajte još malo a zatim poslužite dekorisano sa malo peršuna.

    Prijatno!

Povezani recepti