Priprema
Priprema:
Junetinu isecite na kockice, posolite i pobiberite, a zatim izmešajte rukama kako bi svaka kockica dobro upila začine.
Zagrejte suncokretovo ulje u šerpici i ubacite pripremljene kockice junetine. Dok se junetina prži na ulju, isecite luk i šargarepu na kockice.
Kada junetina bude gotova, izvadite je iz šerpice i na njeno mesto ubacite puter tako da se rastopi, zatim dodajte isečeni luk i šargarepu. Mešajte ih dok se dinstaju, dodajte so, lovorov list i biber. Zatim, dodajte isečeni beli luk, grašak i vratite junetinu u šerpicu. Mešavinu prelijte vodom i pustite da se krčka.
Pred kraj kuvanja, u posebnoj posudi dodajte malo brašna, slatke začinske paprika i vode. Izmešajte i dobijenu smesu sipajte u ostatak jela. Kuvajte još malo a zatim poslužite dekorisano sa malo peršuna.
Prijatno!