
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Juneće šnicle Juneće šnicle | 600 g g | ||
Grašak Grašak | 500 g g | ||
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | ||
Šargarepa Šargarepa | 1 kom. kom. | ||
Beli luk Beli luk | 1 čena čen | ||
Voda Voda | 1 l l | ||
Pšenično brašno Pšenično brašno | 2 supene kašike supena kašika | ||
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 1 supene kašike supena kašika | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Lovorov list Lovorov list | |||
Maslac Maslac | 20 g g | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGrašak sa junetinom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Junetinu isecite na kockice, posolite i pobiberite, a zatim izmešajte rukama kako bi svaka kockica dobro upila začine.
Zagrejte suncokretovo ulje u šerpici i ubacite pripremljene kockice junetine. Dok se junetina prži na ulju, isecite luk i šargarepu na kockice.
Kada junetina bude gotova, izvadite je iz šerpice i na njeno mesto ubacite puter tako da se rastopi, zatim dodajte isečeni luk i šargarepu. Mešajte ih dok se dinstaju, dodajte so, lovorov list i biber. Zatim, dodajte isečeni beli luk, grašak i vratite junetinu u šerpicu. Mešavinu prelijte vodom i pustite da se krčka.
Pred kraj kuvanja, u posebnoj posudi dodajte malo brašna, slatke začinske paprika i vode. Izmešajte i dobijenu smesu sipajte u ostatak jela. Kuvajte još malo a zatim poslužite dekorisano sa malo peršuna.
Prijatno!