
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Juneće šnicle Juneće šnicle | 600 g g | |
Grašak Grašak | 500 g g | |
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | |
Šargarepa Šargarepa | 1 kom. kom. | |
Beli luk Beli luk | 1 čena čen | |
Voda Voda | 1 l l | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 2 supene kašike supena kašika | |
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 1 supene kašike supena kašika | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Lovorov list Lovorov list | ||
Maslac Maslac | 20 g g | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrašak sa junetinom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Junetinu isecite na kockice, posolite i pobiberite, a zatim izmešajte rukama kako bi svaka kockica dobro upila začine.
Zagrejte suncokretovo ulje u šerpici i ubacite pripremljene kockice junetine. Dok se junetina prži na ulju, isecite luk i šargarepu na kockice.
Kada junetina bude gotova, izvadite je iz šerpice i na njeno mesto ubacite puter tako da se rastopi, zatim dodajte isečeni luk i šargarepu. Mešajte ih dok se dinstaju, dodajte so, lovorov list i biber. Zatim, dodajte isečeni beli luk, grašak i vratite junetinu u šerpicu. Mešavinu prelijte vodom i pustite da se krčka.
Pred kraj kuvanja, u posebnoj posudi dodajte malo brašna, slatke začinske paprika i vode. Izmešajte i dobijenu smesu sipajte u ostatak jela. Kuvajte još malo a zatim poslužite dekorisano sa malo peršuna.
Prijatno!