Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Slatki kupus sa mesom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za kiseli kupus:

Kiseli kupus Kiseli kupus6 glavice glavica
So So600 g g
Voda Voda

Potrebni sastojci za slatki kupus sa mesom:

Kupus Kupus2 glavice glavica
Juneći vrat Juneći vrat500 g g
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje20 ml ml
Šargarepa Šargarepa3 kom. kom.
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Paradajz Paradajz3 - 4 kom. kom.
Lovorov list Lovorov list2 - 3 kom. kom.
Paradajz pire Paradajz pire500 ml ml
Voda Voda1 l l
Biber Biber
Miks povrća Miks povrća3 supene kašike supena kašika

Slatki kupus sa mesom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

3:00 h
(1)

Proces pripreme

Proces kiseljenja: Sklonite koren kupusa i u rupu koja je ostala od korena ubacite so do vrha. Stavite vodu da proključa i dodajte 100 g soli. Kada voda proključa, ostavite je da se ohladi, potom prelijte preko kupusa, poklopite i ostavite otprilike 2 nedelje sa strane, najbolje na terasi.

Proces pripreme: Na zagrejanom ulju propržite juneći vrat. Iseckajte luk i šargarepu. Luk dodajte mesu i dinstajte oko 5 minuta, potom dodajte šargarepu. Paradajz iseckajte na kockice i dodajte u šerpu. Dodajte i nekoliko zrna bibera i par listića lovorovog lista. Kupus izrendajte i dodajte u šerpu. Nakon kratkog dinstanja nalijte paradajz pire i vodu. Začinite dodatkom za jela sa povrćem. Promešajte i ostavite da se kuva 2 - 3 sata na srednjoj temperaturi.

Prijatno!