
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za giros:
Pileći file Pileći file | 300 g g | |
Mešavina začina za giros Mešavina začina za giros | 2 kafene kašičice kafena kašičica | |
Mirođija Mirođija | 1 kafene kašičice kafena kašičica | |
So So | 2 prstohvat prstohvat | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 3 supene kašike supena kašika |
Potrebni sastojci za tzatziki:
Grčki jogurt Grčki jogurt | 4 supene kašike supena kašika | |
Beli luk Beli luk | 1 kafene kašičice kafena kašičica | |
So So | prstohvat prstohvat | |
Mešavina začina za tzatziki Mešavina začina za tzatziki | 2 supene kašike supena kašika | |
Mirođija Mirođija | 0,5 kafene kašičice kafena kašičica | |
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 2 supene kašike supena kašika | |
Sok od limuna Sok od limuna | 0,5 kafene kašičice kafena kašičica | |
Krastavac Krastavac | 0,5 kom. kom. |
Potrebni sastojci za tortilju:
Pšenično brašno Pšenično brašno | 450 g g | |
Voda Voda | 250 ml ml | |
Prašak za pecivo Prašak za pecivo | 10 g g | |
Kvasac Kvasac | 2 g g |
Potrebni sastojci za prilog:
Zamrznuti pomfrit Zamrznuti pomfrit | 500 g g | |
Crveni luk Crveni luk | 1 kom. kom. | |
Paradajz Paradajz | 1 kom. kom. | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGiros
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema mesa: Piletinu isecite na tračice, stavite u sud, pospite začinom za giros, dodajte mirođiju, so i suncokretovo ulje. Promešajte i ostavite da odstoji. Nakon što malo odstoji, stavite meso da se prži u suncokretovom ulju, na zagrejanom tiganju.
Priprema tzatziki-ja: U činiju sipajte grčki jogurt, dodajte beli luk u granulama, so, mešavinu začina za tzatziki, sušenu mirođiju, maslinovo ulje i limunov sok. Potom izrendajte krastavac i sve pomešajte..
Priprema tortilje: U jedan sud sipajte brašno, prašak za pecivo i suvi kvasac. Nalijte vodu i dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da odstoji. Odstojalo testo podelite na 10 delova. Napravite od njih male loptice, razvucite ih oklagijom i stavite na topao tiganj da se ispeku.
Priprema dodatnog priloga: Pomfrit ispržite u zagrejanom tiganju sa suncokretovim uljem. Kada je gotov, izvadite iz tiganja i posolite. Iseckajte crveni luk na listiće, a paradajz na krugove.
Prijatno!