Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Giros

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za giros:

Pileći file Pileći file300 g g
Mešavina začina za giros Mešavina začina za giros2 kafene kašičice kafena kašičica
Mirođija Mirođija1 kafene kašičice kafena kašičica
So So2 prstohvat prstohvat
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje3 supene kašike supena kašika

Potrebni sastojci za tzatziki:

Grčki jogurt Grčki jogurt4 supene kašike supena kašika
Beli luk Beli luk1 kafene kašičice kafena kašičica
So So prstohvat prstohvat
Mešavina začina za tzatziki Mešavina začina za tzatziki2 supene kašike supena kašika
Mirođija Mirođija0,5 kafene kašičice kafena kašičica
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje2 supene kašike supena kašika
Sok od limuna Sok od limuna0,5 kafene kašičice kafena kašičica
Krastavac Krastavac0,5 kom. kom.

Potrebni sastojci za tortilju:

Pšenično brašno Pšenično brašno450 g g
Voda Voda250 ml ml
Prašak za pecivo Prašak za pecivo10 g g
Kvasac Kvasac2 g g

Potrebni sastojci za prilog:

Zamrznuti pomfrit Zamrznuti pomfrit500 g g
Crveni luk Crveni luk1 kom. kom.
Paradajz Paradajz1 kom. kom.
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Giros

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(0)

Proces pripreme

Priprema mesa: Piletinu isecite na tračice, stavite u sud, pospite začinom za giros, dodajte mirođiju, so i suncokretovo ulje. Promešajte i ostavite da odstoji. Nakon što malo odstoji, stavite meso da se prži u suncokretovom ulju, na zagrejanom tiganju.

Priprema tzatziki-ja: U činiju sipajte grčki jogurt, dodajte beli luk u granulama, so, mešavinu začina za tzatziki, sušenu mirođiju, maslinovo ulje i limunov sok. Potom izrendajte krastavac i sve pomešajte..

Priprema tortilje: U jedan sud sipajte brašno, prašak za pecivo i suvi kvasac. Nalijte vodu i dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da odstoji. Odstojalo testo podelite na 10 delova. Napravite od njih male loptice, razvucite ih oklagijom i stavite na topao tiganj da se ispeku.

Priprema dodatnog priloga: Pomfrit ispržite u zagrejanom tiganju sa suncokretovim uljem. Kada je gotov, izvadite iz tiganja i posolite. Iseckajte crveni luk na listiće, a paradajz na krugove.

Prijatno!