Giros

Giros image
Težina pripreme Teško
Priprema 15 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

2 porcije
  • Potrebni sastojci za giros:

    • 300   g pileći file
    • 2   kafene kašičice mešavina začina za giros
    • 1   kafena kašičica mirođija seckana
    • 2   prstohvat so
    • 3   supene kašike suncokretovo ulje
  • Potrebni sastojci za tzatziki:

    • 4   supene kašike grčki jogurt
    • 1   kafena kašičica beli luk
    •   prstohvat so
    • 2   supene kašike mešavina začina za tzatziki
    • 0,5   kafene kašičice mirođija
    • 2   supene kašike ekstradevičansko maslinovo ulje
    • 0,5   kafene kašičice sok od limuna
    • 0,5   kom. krastavac
  • Potrebni sastojci za tortilju:

    • 450   g pšenično brašno
    • 250   ml voda
    • 10   g prašak za pecivo
    • 2   g kvasac
  • Potrebni sastojci za prilog:

    • 500   g zamrznuti pomfrit
    • 1   kom. crveni luk
    • 1   kom. paradajz
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Priprema mesa: Piletinu isecite na tračice, stavite u sud, pospite začinom za giros, dodajte mirođiju, so i suncokretovo ulje. Promešajte i ostavite da odstoji. Nakon što malo odstoji, stavite meso da se prži u suncokretovom ulju, na zagrejanom tiganju.

    Priprema tzatziki-ja: U činiju sipajte grčki jogurt, dodajte beli luk u granulama, so, mešavinu začina za tzatziki, sušenu mirođiju, maslinovo ulje i limunov sok. Potom izrendajte krastavac i sve pomešajte..

    Priprema tortilje: U jedan sud sipajte brašno, prašak za pecivo i suvi kvasac. Nalijte vodu i dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da odstoji. Odstojalo testo podelite na 10 delova. Napravite od njih male loptice, razvucite ih oklagijom i stavite na topao tiganj da se ispeku.

    Priprema dodatnog priloga: Pomfrit ispržite u zagrejanom tiganju sa suncokretovim uljem. Kada je gotov, izvadite iz tiganja i posolite. Iseckajte crveni luk na listiće, a paradajz na krugove.

    Prijatno!