Priprema
Priprema mesa: Piletinu isecite na tračice, stavite u sud, pospite začinom za giros, dodajte mirođiju, so i suncokretovo ulje. Promešajte i ostavite da odstoji. Nakon što malo odstoji, stavite meso da se prži u suncokretovom ulju, na zagrejanom tiganju.
Priprema tzatziki-ja: U činiju sipajte grčki jogurt, dodajte beli luk u granulama, so, mešavinu začina za tzatziki, sušenu mirođiju, maslinovo ulje i limunov sok. Potom izrendajte krastavac i sve pomešajte..
Priprema tortilje: U jedan sud sipajte brašno, prašak za pecivo i suvi kvasac. Nalijte vodu i dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da odstoji. Odstojalo testo podelite na 10 delova. Napravite od njih male loptice, razvucite ih oklagijom i stavite na topao tiganj da se ispeku.
Priprema dodatnog priloga: Pomfrit ispržite u zagrejanom tiganju sa suncokretovim uljem. Kada je gotov, izvadite iz tiganja i posolite. Iseckajte crveni luk na listiće, a paradajz na krugove.
Prijatno!