
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za giros:
Pileći file Pileći file | 300 g g | ||
Mešavina začina za giros Mešavina začina za giros | 2 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Mirođija Mirođija | 1 kafene kašičice kafena kašičica | ||
So So | 2 prstohvat prstohvat | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 3 supene kašike supena kašika |
Potrebni sastojci za tzatziki:
Grčki jogurt Grčki jogurt | 4 supene kašike supena kašika | ||
Beli luk Beli luk | 1 kafene kašičice kafena kašičica | ||
So So | prstohvat prstohvat | ||
Mešavina začina za tzatziki Mešavina začina za tzatziki | 2 supene kašike supena kašika | ||
Mirođija Mirođija | 0,5 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 2 supene kašike supena kašika | ||
Sok od limuna Sok od limuna | 0,5 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Krastavac Krastavac | 0,5 kom. kom. |
Potrebni sastojci za tortilju:
Pšenično brašno Pšenično brašno | 450 g g | ||
Voda Voda | 250 ml ml | ||
Prašak za pecivo Prašak za pecivo | 10 g g | ||
Kvasac Kvasac | 2 g g |
Potrebni sastojci za prilog:
Zamrznuti pomfrit Zamrznuti pomfrit | 500 g g | ||
Crveni luk Crveni luk | 1 kom. kom. | ||
Paradajz Paradajz | 1 kom. kom. | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGiros
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema mesa: Piletinu isecite na tračice, stavite u sud, pospite začinom za giros, dodajte mirođiju, so i suncokretovo ulje. Promešajte i ostavite da odstoji. Nakon što malo odstoji, stavite meso da se prži u suncokretovom ulju, na zagrejanom tiganju.
Priprema tzatziki-ja: U činiju sipajte grčki jogurt, dodajte beli luk u granulama, so, mešavinu začina za tzatziki, sušenu mirođiju, maslinovo ulje i limunov sok. Potom izrendajte krastavac i sve pomešajte..
Priprema tortilje: U jedan sud sipajte brašno, prašak za pecivo i suvi kvasac. Nalijte vodu i dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da odstoji. Odstojalo testo podelite na 10 delova. Napravite od njih male loptice, razvucite ih oklagijom i stavite na topao tiganj da se ispeku.
Priprema dodatnog priloga: Pomfrit ispržite u zagrejanom tiganju sa suncokretovim uljem. Kada je gotov, izvadite iz tiganja i posolite. Iseckajte crveni luk na listiće, a paradajz na krugove.
Prijatno!