Očistiti paradajz i šampinjone, a paradajz iseći na pola.Propržiti slaninu u tiganju. Zatim dodati viršle, šampinjone i paradajz i pržiti 5-8 minuta u masti od slanine. Sve zajedno staviti u prethodno zagrejanu rernu na 75 °C.Rastopiti maslac u tiganju. Kriške tosta iseći na trouglove i zapeći na vrelom maslacu otprilike 1 minut. Zagrejati preostali maslac u tiganju i razbiti preko jaja, po želji, na oko ili izmešati. Posoliti, pobiberiti i servirati sa ostalim još uvek toplim sastojcima i kečapom.
Engleski doručak
Sastojci
4
porcije
-
- 4 kom. paradajz
- 200 g šampinjoni
- 8 kom. pileća viršla
- 4 kom. jaja
- so
- biber
- kečap
- 100 g slanina na kockice
- maslac
- tost hleb
Priprema
Nutritivne vrednosti po poriciji
Kcal
590
Masti (g)
49
Ugljeni hidrati (g)
13
Proteini (g)
19