Engleski doručak

Engleski doručak image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuvanje 25 min

Sastojci

4 porcije
    • 4   kom. paradajz
    • 200   g šampinjoni
    • 8   kom. pileća viršla
    • 4   kom. jaja
    •   so
    •   biber
    •   kečap
    • 100   g slanina na kockice
    •   maslac
    •   tost hleb

Priprema

    Očistiti paradajz i šampinjone, a paradajz iseći na pola.Propržiti slaninu u tiganju. Zatim dodati viršle, šampinjone i paradajz i pržiti 5-8 minuta u masti od slanine. Sve zajedno staviti u prethodno zagrejanu rernu na 75 °C.Rastopiti maslac u tiganju. Kriške tosta iseći na trouglove i zapeći na vrelom maslacu otprilike 1 minut. Zagrejati preostali maslac u tiganju i razbiti preko jaja, po želji, na oko ili izmešati. Posoliti, pobiberiti i servirati sa ostalim još uvek toplim sastojcima i kečapom.

Tagovi

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 590
Masti (g) 49
Ugljeni hidrati (g) 13
Proteini (g) 19