Drpana svinjetina

Drpana svinjetina image
Težina pripreme Teško
Priprema 20 min
Kuvanje 1 h

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 1   kom. svinjska plećka
    • 1   kafena kašičica beli luk
    • 1   kafena kašičica so
    • 2   g biber
    • 20   g svinjska mast
    • 10   g mlevena slatka paprika
    • 400   ml bujon od povrća
    • 100   ml umak za odrezak

Priprema

    Priprema:

    Počinjemo tako što ćemo komad mesa vezati i obilato ga začiniti solju, biberom, belim lukom u prahu i slatkom začinskom paprikom.

    Začine dobro utrljati u meso i zatim peći meso na zagrejanoj masti sa svih strana. Zapečeno meso zatim prekrivamo folijom i pečemo u rerni na 200 °C sledećih sat vremena. Meso izvaditi i viljuškom ga cepkati na sitnije komade. Pripremiti tiganj i komade cepkanog mesa dodatno upržiti na sunkoretovom ulju i pred kraj dodati umak za odrezak. Služiti u somunu sa salatom po želji.

    Prijatno!