Proces pripreme:
Domaća pasta u sosu od ajvara i slaninice
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 250 g belo brašno
- 6 kom. žumance
- 250 g dimljena slanina
- 350 g ajvar
- so
- suncokretovo ulje
- voda
Priprema
Sipajte brašno na radnu površinu i kreirajte udubljenje u sredini uz pomoć činijice. U udubljenje sipajte žumanca i polako ih sjedinjujte sa brašnom, sve dok ne dobijete kompaktno testo. Testo zatim umotajte prijanjajućom folijom i ostavite u frižideru da malo odstoji, a nakon toga formirajte željene oblike testenine, pazeći da vam se testo ne osuši. Gotove testenine ubacite u vrelu vodu i posolite, čekajući da bude gotova.
Za sos, zagrejte tiganj sa malo suncokretovog ulja i u njega ubacite na kockice iseckanu slaninu. S vremena na vreme mešajte. Kada slanina dobije boju, dodajte pola tegle ajvara i promešajte. Kada sos proključa, dodajte malo vode u kojoj se kuvala testenina.
Gotovu testeninu procedite i dodajte u sos.
Prijatno!