Dinstano povrće - boranija i krompir sa fetom

Dinstano povrće - boranija i krompir sa fetom image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 1 h

Sastojci

4 osobe
    • 5   supene kašike ekstradevičansko maslinovo ulje
    • 500   g zelena boranija
    • 3   čena beli luk
    • 500   g čeri paradajz
    •   so
    • 2   glavice crni luk
    • 200   g feta sir
    •   biber
    • 2   - 3   supene kašike origano
    • 350   - 500   ml supa od povrća
    • 1   kg krompir

Priprema

    Priprema:

    Boraniju očistiti. Krompir oljuštiti i iseći na kockice veličine 1-2 cm. Crni i beli luk očistiti, crni luk iseći na kolutove, beli luk na listiće. Dinstati sa 2 kašike vrelog maslinovog ulja u velikom tiganju dok se ne izglaziraju, zatim izručiti iz tiganja.

    2 kašike ulja zagrejati u tiganju i pržiti krompir oko 7 minuta uz povremeno okretanje. Dodati so, biber i 2 kafene kašike origana, zatim izručiti iz tiganja. Boraniju propržiti u preostalom vrelom ulju 3 minuta, posoliti i pobiberiti. Dodati krompir, crni i beli luk, preliti sa 350 ml supe, i ostaviti da provri. Poklopljeno kuvati oko 15 minuta.

    U međuvremenu očistiti čeri paradajz. Dodati ga povrću, dinstati 5-8 minuta i začiniti. Feta sir izdrobiti i servirati uz povrće.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 600
Masti (g) 30
Ugljeni hidrati (g) 55
Proteini (g) 19