Priprema:
Dinstano povrće - boranija i krompir sa fetom
Sastojci
4
osobe
-
- 5 supene kašike ekstradevičansko maslinovo ulje
- 500 g zelena boranija
- 3 čena beli luk
- 500 g čeri paradajz
- so
- 2 glavice crni luk
- 200 g feta sir
- biber
- 2 - 3 supene kašike origano
- 350 - 500 ml supa od povrća
- 1 kg krompir
Priprema
Boraniju očistiti. Krompir oljuštiti i iseći na kockice veličine 1-2 cm. Crni i beli luk očistiti, crni luk iseći na kolutove, beli luk na listiće. Dinstati sa 2 kašike vrelog maslinovog ulja u velikom tiganju dok se ne izglaziraju, zatim izručiti iz tiganja.
2 kašike ulja zagrejati u tiganju i pržiti krompir oko 7 minuta uz povremeno okretanje. Dodati so, biber i 2 kafene kašike origana, zatim izručiti iz tiganja. Boraniju propržiti u preostalom vrelom ulju 3 minuta, posoliti i pobiberiti. Dodati krompir, crni i beli luk, preliti sa 350 ml supe, i ostaviti da provri. Poklopljeno kuvati oko 15 minuta.
U međuvremenu očistiti čeri paradajz. Dodati ga povrću, dinstati 5-8 minuta i začiniti. Feta sir izdrobiti i servirati uz povrće.
Nutritivne vrednosti po poriciji
Kcal
600
Masti (g)
30
Ugljeni hidrati (g)
55
Proteini (g)
19