Dinstane pečurke sa kremastom palentom

Dinstane pečurke sa kremastom palentom image
Težina pripreme Lako
Priprema 30 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

3 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 200   g šampinjoni
    • 200   g pečurka bukovača
    • 250   g palenta
    • 100   ml pavlaka za kuvanje
    • 750   ml voda
    • 150   ml mleko
    •   prstohvat parmezan
    • 50   g maslac
    • 1   glavica crni luk
    • 20   ml ekstradevičansko maslinovo ulje
    •   lovorov list
    •   so
    •   biber

Priprema

    Priprema:

    Zagrejte malo putera u tiganju, zajedno sa maslinovim uljem.

    Luk isecite na sitne komadiće i dodajte u tiganj. Ubacite dva lovorova lista i mešajte dok se luk ne rastopi. Dodajte so i biber. Isecite šampinjone, a zatim i bukovače i dodajte ih u tiganj.

    Mešajte malo, a zatim dodajte i pavlaku za kuvanje. Kada bude gotovo, sklonite sa vatre. U šerpicu sa ključalom vodom dodajte mleko, so i biber, a zatim i palentu i parmezan. Mešajte dok se palenta ne skuva.

    Poslužite zajedno u omiljenoj činijici.

    Prijatno!