Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Dinstane pečurke sa kremastom palentom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Šampinjoni Šampinjoni200 g g
Pečurka bukovača Pečurka bukovača200 g g
Palenta Palenta250 g g
Pavlaka za kuvanje Pavlaka za kuvanje100 ml ml
Voda Voda750 ml ml
Mleko Mleko150 ml ml
Parmezan Parmezan prstohvat prstohvat
Maslac Maslac50 g g
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje20 ml ml
Lovorov list Lovorov list
So So
Biber Biber

Dinstane pečurke sa kremastom palentom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

50 min
(4)

Proces pripreme

Priprema:

Zagrejte malo putera u tiganju, zajedno sa maslinovim uljem.

Luk isecite na sitne komadiće i dodajte u tiganj. Ubacite dva lovorova lista i mešajte dok se luk ne rastopi. Dodajte so i biber. Isecite šampinjone, a zatim i bukovače i dodajte ih u tiganj.

Mešajte malo, a zatim dodajte i pavlaku za kuvanje. Kada bude gotovo, sklonite sa vatre. U šerpicu sa ključalom vodom dodajte mleko, so i biber, a zatim i palentu i parmezan. Mešajte dok se palenta ne skuva.

Poslužite zajedno u omiljenoj činijici.

Prijatno!