Priprema:
Dinstane pečurke sa kremastom palentom
Sastojci
3
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 200 g šampinjoni
- 200 g pečurka bukovača
- 250 g palenta
- 100 ml pavlaka za kuvanje
- 750 ml voda
- 150 ml mleko
- prstohvat parmezan
- 50 g maslac
- 1 glavica crni luk
- 20 ml ekstradevičansko maslinovo ulje
- lovorov list
- so
- biber
Priprema
Zagrejte malo putera u tiganju, zajedno sa maslinovim uljem.
Luk isecite na sitne komadiće i dodajte u tiganj. Ubacite dva lovorova lista i mešajte dok se luk ne rastopi. Dodajte so i biber. Isecite šampinjone, a zatim i bukovače i dodajte ih u tiganj.
Mešajte malo, a zatim dodajte i pavlaku za kuvanje. Kada bude gotovo, sklonite sa vatre. U šerpicu sa ključalom vodom dodajte mleko, so i biber, a zatim i palentu i parmezan. Mešajte dok se palenta ne skuva.
Poslužite zajedno u omiljenoj činijici.
Prijatno!