
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 1 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Mladi crni luk Mladi crni luk | 2 kom. kom. | ||
Jogurt Jogurt | 1 - 2 supene kašike supena kašika | ||
Maslac Maslac | 2 supene kašike supena kašika | ||
Pileći file Pileći file | 400 g g | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Uljana repica Uljana repica | 1 supene kašike supena kašika | ||
Koren celera Koren celera | 150 g g | ||
Mandarine Mandarine | 75 g g | ||
Rukola Rukola | 50 g g | ||
Mešavina bibera i limuna Mešavina bibera i limuna | |||
Majonez Majonez | 70 g g | ||
Đevrek sa susamom ili makom Đevrek sa susamom ili makom | 4 kom. kom. | ||
Liker od višnje Liker od višnje | 50 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listĐevrek sa salatom od piletine
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
File od pilećih grudi oprati, osušiti i posuti po površini so, biber i mlevenu papriku. U vrelom ulju peći 2 minuta sa svake strane. Preliti likerom od višnje i, u zavisnosti od debljine mesa, poklopljeno dinstati još 10-12 minuta, po potrebi dodati još malo vode. Ostaviti da se ohladi (sačuvati sok od prženja), zatim meso iseći na male komade.
Koren celera očistiti i iseći na kolutove. Pripremiti mandarine i dodatno iscediti 1 kašiku soka. Crni luk oljuštiti i iseći na tanke kolutove.
Majonez, jogurt, sok od mandarine, sos od prženja mesa, smešu bibera i limuna i so pomešati i začiniti. Izmešati sa pripremljenim sastojcima i ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta.
Za serviranje rukolu očistiti, oprati i osušiti. Đevreke preseći na pola, malo ispeći i namazati puterom. Posuti rukolom i premazati salatom od piletine.