
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 1 kafene kašičice kafena kašičica | |
Mladi crni luk Mladi crni luk | 2 kom. kom. | |
Jogurt Jogurt | 1 - 2 supene kašike supena kašika | |
Maslac Maslac | 2 supene kašike supena kašika | |
Pileći file Pileći file | 400 g g | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Uljana repica Uljana repica | 1 supene kašike supena kašika | |
Koren celera Koren celera | 150 g g | |
Mandarine Mandarine | 75 g g | |
Rukola Rukola | 50 g g | |
Mešavina bibera i limuna Mešavina bibera i limuna | ||
Majonez Majonez | 70 g g | |
Đevrek sa susamom ili makom Đevrek sa susamom ili makom | 4 kom. kom. | |
Liker od višnje Liker od višnje | 50 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listĐevrek sa salatom od piletine
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
File od pilećih grudi oprati, osušiti i posuti po površini so, biber i mlevenu papriku. U vrelom ulju peći 2 minuta sa svake strane. Preliti likerom od višnje i, u zavisnosti od debljine mesa, poklopljeno dinstati još 10-12 minuta, po potrebi dodati još malo vode. Ostaviti da se ohladi (sačuvati sok od prženja), zatim meso iseći na male komade.
Koren celera očistiti i iseći na kolutove. Pripremiti mandarine i dodatno iscediti 1 kašiku soka. Crni luk oljuštiti i iseći na tanke kolutove.
Majonez, jogurt, sok od mandarine, sos od prženja mesa, smešu bibera i limuna i so pomešati i začiniti. Izmešati sa pripremljenim sastojcima i ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta.
Za serviranje rukolu očistiti, oprati i osušiti. Đevreke preseći na pola, malo ispeći i namazati puterom. Posuti rukolom i premazati salatom od piletine.