Đevrek sa salatom od piletine

Đevrek sa salatom od piletine

Težina pripremeSrednje
Kuvanje45 min

Priprema

    Priprema:

    File od pilećih grudi oprati, osušiti i posuti po površini so, biber i mlevenu papriku. U vrelom ulju peći 2 minuta sa svake strane. Preliti likerom od višnje i, u zavisnosti od debljine mesa, poklopljeno dinstati još 10-12 minuta, po potrebi dodati još malo vode. Ostaviti da se ohladi (sačuvati sok od prženja), zatim meso iseći na male komade.

    Koren celera očistiti i iseći na kolutove. Pripremiti mandarine i dodatno iscediti 1 kašiku soka. Crni luk oljuštiti i iseći na tanke kolutove.

    Majonez, jogurt, sok od mandarine, sos od prženja mesa, smešu bibera i limuna i so pomešati i začiniti. Izmešati sa pripremljenim sastojcima i ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta.

    Za serviranje rukolu očistiti, oprati i osušiti. Đevreke preseći na pola, malo ispeći i namazati puterom. Posuti rukolom i premazati salatom od piletine.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal617 kCal
Ugljeni hidrati (g)39 g
Proteini (g)30 g
Masti (g)33 g