
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
File od ćurećih grudi File od ćurećih grudi | 500 g g | ||
Mlinci Mlinci | 500 g g | ||
Voda Voda | 1 l l | ||
Supa od povrća Supa od povrća | 2 kocka kocka | ||
Kisela pavlaka Kisela pavlaka | 1 čaše čaša | ||
Gauda sir Gauda sir | 200 g g | ||
Neutralna pavlaka Neutralna pavlaka | 500 ml ml | ||
Biber Biber | |||
So So | |||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listĆuretina sa mlincima
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Vodu stavite da prokuva i dodajte 2 kocke za supu od povrća. File posolite i pobiberite, umsirajte začine. Ispržite šnicle u zagrejanom ulju, blago, dok ne porumene. Ispržene šnicle isecite na trake. U šerpu sa supom od povrća ubacite mlince da omekšaju. Pomešajte kiselu pavlaku i neutralnu pavlaku za kuvanje i po potrebi i ukusu posolite.
Posudu premažite uljem, stavite red mlinaca, preko umućenu pavlaku, zatim meso, ponovite dok ne istrošite sve sastojke. Na kraju prelijte ostatkom supe od povrća, a zatim i sa 150 grama rendane gaude. Rernu zagrejte na 200 C i pecite mlince 20 do 30 minuta. Pečene mlince izvadite iz rerne i pospite preostalim rendanim sirom.
Prijatno!