Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Ćuretina sa mlincima

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

File od ćurećih grudi File od ćurećih grudi500 g g
Mlinci Mlinci500 g g
Voda Voda1 l l
Supa od povrća Supa od povrća2 kocka kocka
Kisela pavlaka Kisela pavlaka1 čaše čaša
Gauda sir Gauda sir200 g g
Neutralna pavlaka Neutralna pavlaka500 ml ml
Biber Biber
So So
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Ćuretina sa mlincima

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(7)

Proces pripreme

Priprema:

Vodu stavite da prokuva i dodajte 2 kocke za supu od povrća. File posolite i pobiberite, umsirajte začine. Ispržite šnicle u zagrejanom ulju, blago, dok ne porumene. Ispržene šnicle isecite na trake. U šerpu sa supom od povrća ubacite mlince da omekšaju. Pomešajte kiselu pavlaku i neutralnu pavlaku za kuvanje i po potrebi i ukusu posolite.

Posudu premažite uljem, stavite red mlinaca, preko umućenu pavlaku, zatim meso, ponovite dok ne istrošite sve sastojke. Na kraju prelijte ostatkom supe od povrća, a zatim i sa 150 grama rendane gaude. Rernu zagrejte na 200 C i pecite mlince 20 do 30 minuta. Pečene mlince izvadite iz rerne i pospite preostalim rendanim sirom.

Prijatno!