Ćuretina sa kukuruzom i povrćem

Ćuretina sa kukuruzom i povrćem image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 45 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   glavica crni luk
    • 300   g šargarepa
    • 2   kom. žuta paprika
    • 1   kom. čili papričica
    • 500   g file od ćurećih grudi
    • 1   supena kašika maslac
    • 1   supena kašika suncokretovo ulje
    •   so
    • 1   l pileća supa
    • 1   konzerva kukuruz šećerac
    • 0,5   veze korijander

Priprema

    Priprema:

    Očistiti crni luk i šargarepu, crni luk iseći na tanke trake, a šargarepu na debele kolutove. Papriku očistiti, izvaditi semenke i iseći na kockice. Čili papričicu očistiti, izvaditi semenke i sitno iseckati.

    Ćureći file oprati, osušiti, ako je potrebno izvaditi žile, i iseći na veće kocke. Puter i ulje zagrejati u velikom loncu, meso propržiti na jakoj vatri sa svih strana i izvaditi ga iz lonca. Crni luk, šargarepu, papriku i čili papričicu propržiti oko 5 minuta u vreloj masnoći od pečenog mesa. Vratiti meso i dodati so i ljutu mlevenu papriku po želji. Preliti pilećom supom i pustiti da provri, zatim poklopljeno kuvati oko 10 minuta.

    Kukuruz ocediti, dodati u supu i kuvati zajedno oko 5 minuta. Supu začiniti po želji. Korijander sitno iseckati, i njime posuti supu prilikom serviranja.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 345
Masti (g) 11
Ugljeni hidrati (g) 21
Proteini (g) 35