Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Ćuretina sa kukuruzom i povrćem

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Šargarepa Šargarepa300 g g
Žuta paprika Žuta paprika2 kom. kom.
Čili papričica Čili papričica1 kom. kom.
File od ćurećih grudi File od ćurećih grudi500 g g
Maslac Maslac1 supene kašike supena kašika
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje1 supene kašike supena kašika
So So
Pileća supa Pileća supa1 l l
Kukuruz šećerac Kukuruz šećerac1 konzerve konzerva
Korijander Korijander0,5 veze veza

Ćuretina sa kukuruzom i povrćem

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(3)

Proces pripreme

Priprema:

Očistiti crni luk i šargarepu, crni luk iseći na tanke trake, a šargarepu na debele kolutove. Papriku očistiti, izvaditi semenke i iseći na kockice. Čili papričicu očistiti, izvaditi semenke i sitno iseckati.

Ćureći file oprati, osušiti, ako je potrebno izvaditi žile, i iseći na veće kocke. Puter i ulje zagrejati u velikom loncu, meso propržiti na jakoj vatri sa svih strana i izvaditi ga iz lonca. Crni luk, šargarepu, papriku i čili papričicu propržiti oko 5 minuta u vreloj masnoći od pečenog mesa. Vratiti meso i dodati so i ljutu mlevenu papriku po želji. Preliti pilećom supom i pustiti da provri, zatim poklopljeno kuvati oko 10 minuta.

Kukuruz ocediti, dodati u supu i kuvati zajedno oko 5 minuta. Supu začiniti po želji. Korijander sitno iseckati, i njime posuti supu prilikom serviranja.

Ishrana

Masti11 g Ugljeni hidrati21 g Proteini35 g kCal345 kJ1448