
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | |
Šargarepa Šargarepa | 300 g g | |
Žuta paprika Žuta paprika | 2 kom. kom. | |
Čili papričica Čili papričica | 1 kom. kom. | |
File od ćurećih grudi File od ćurećih grudi | 500 g g | |
Maslac Maslac | 1 supene kašike supena kašika | |
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 1 supene kašike supena kašika | |
So So | ||
Pileća supa Pileća supa | 1 l l | |
Kukuruz šećerac Kukuruz šećerac | 1 konzerve konzerva | |
Korijander Korijander | 0,5 veze veza |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listĆuretina sa kukuruzom i povrćem
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Očistiti crni luk i šargarepu, crni luk iseći na tanke trake, a šargarepu na debele kolutove. Papriku očistiti, izvaditi semenke i iseći na kockice. Čili papričicu očistiti, izvaditi semenke i sitno iseckati.
Ćureći file oprati, osušiti, ako je potrebno izvaditi žile, i iseći na veće kocke. Puter i ulje zagrejati u velikom loncu, meso propržiti na jakoj vatri sa svih strana i izvaditi ga iz lonca. Crni luk, šargarepu, papriku i čili papričicu propržiti oko 5 minuta u vreloj masnoći od pečenog mesa. Vratiti meso i dodati so i ljutu mlevenu papriku po želji. Preliti pilećom supom i pustiti da provri, zatim poklopljeno kuvati oko 10 minuta.
Kukuruz ocediti, dodati u supu i kuvati zajedno oko 5 minuta. Supu začiniti po želji. Korijander sitno iseckati, i njime posuti supu prilikom serviranja.