Priprema:
Ćuretina sa kukuruzom i povrćem
Sastojci
-
- 1 glavica crni luk
- 300 g šargarepa
- 2 kom. žuta paprika
- 1 kom. čili papričica
- 500 g file od ćurećih grudi
- 1 supena kašika maslac
- 1 supena kašika suncokretovo ulje
- so
- 1 l pileća supa
- 1 konzerva kukuruz šećerac
- 0,5 veze korijander
Priprema
Očistiti crni luk i šargarepu, crni luk iseći na tanke trake, a šargarepu na debele kolutove. Papriku očistiti, izvaditi semenke i iseći na kockice. Čili papričicu očistiti, izvaditi semenke i sitno iseckati.
Ćureći file oprati, osušiti, ako je potrebno izvaditi žile, i iseći na veće kocke. Puter i ulje zagrejati u velikom loncu, meso propržiti na jakoj vatri sa svih strana i izvaditi ga iz lonca. Crni luk, šargarepu, papriku i čili papričicu propržiti oko 5 minuta u vreloj masnoći od pečenog mesa. Vratiti meso i dodati so i ljutu mlevenu papriku po želji. Preliti pilećom supom i pustiti da provri, zatim poklopljeno kuvati oko 10 minuta.
Kukuruz ocediti, dodati u supu i kuvati zajedno oko 5 minuta. Supu začiniti po želji. Korijander sitno iseckati, i njime posuti supu prilikom serviranja.