
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | ||
File od ćurećih grudi File od ćurećih grudi | 170 g g | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje | 2 supene kašike supena kašika | ||
Pileća supa Pileća supa | 300 ml ml | ||
Pirinač dugog zrna Pirinač dugog zrna | 125 g g | ||
Soja sos Soja sos | 1 supene kašike supena kašika | ||
Sveži sir sa začinskim biljem Sveži sir sa začinskim biljem | 60 g g | ||
Zamrznuta šargarepa Zamrznuta šargarepa | 400 g g | ||
Zamrznuti grašak Zamrznuti grašak | 250 g g | ||
Drveni štapići za ražnjiće Drveni štapići za ražnjiće | |||
Gustin Gustin | 1 - 2 supene kašike supena kašika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listĆureće rolnice sa povrćem i pirinčem
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Crni luk očistiti i iseckati na kockice. Šnicle od ćuretine oprati i sa obe strane utrljati malo soli i bibera. Zatim jednu stranu premazati 1 kašikom sira sa začinskim biljem i uviti u rolnu, pričvrstiti drvenim štapićem.
Zagrejati ulje u tiganju, rolnice zapeći sa svih strana oko 5 minuta. Izvaditi ih, i ostaviti sa strane. Crni luk, zamrznute kolutove šargarepe i grašak sipati u tiganj i pržiti 3 minuta, uz povremeno mešanje. Preliti pilećom supom. Dodati rolnice i sve poklopljeno kuvati 15 minuta.
U međuvremenu u loncu zagrejati vodu dok ne provri, malo posoliti i u nju staviti kese sa pirinčem. Kuvati oko 15 minuta. Kese ocediti i izvaditi pirinač. Sos od povrća začiniti soja sosom. Dodati gustin i zagrejati dok se sos malo ne stegne. Servirati sa pirinčem i rolnicama od ćuretine.
Savet: Ako su šnicle suviše debele za uvijanje, pre začinjavanja ih pokriti folijom i tučkom ih pažljivo izlupati da budu tanje.