Priprema:
Ćureće rolnice sa povrćem i pirinčem
Sastojci
-
- 1 glavica crni luk
- 170 g file od ćurećih grudi
- so
- biber
- 2 supene kašike suncokretovo ulje
- 300 ml pileća supa
- 125 g pirinač dugog zrna
- 1 supena kašika soja sos
- 60 g sveži sir sa začinskim biljem
- 400 g zamrznuta šargarepa
- 250 g zamrznuti grašak
- drveni štapići za ražnjiće
- 1 - 2 supene kašike gustin
Priprema
Crni luk očistiti i iseckati na kockice. Šnicle od ćuretine oprati i sa obe strane utrljati malo soli i bibera. Zatim jednu stranu premazati 1 kašikom sira sa začinskim biljem i uviti u rolnu, pričvrstiti drvenim štapićem.
Zagrejati ulje u tiganju, rolnice zapeći sa svih strana oko 5 minuta. Izvaditi ih, i ostaviti sa strane. Crni luk, zamrznute kolutove šargarepe i grašak sipati u tiganj i pržiti 3 minuta, uz povremeno mešanje. Preliti pilećom supom. Dodati rolnice i sve poklopljeno kuvati 15 minuta.
U međuvremenu u loncu zagrejati vodu dok ne provri, malo posoliti i u nju staviti kese sa pirinčem. Kuvati oko 15 minuta. Kese ocediti i izvaditi pirinač. Sos od povrća začiniti soja sosom. Dodati gustin i zagrejati dok se sos malo ne stegne. Servirati sa pirinčem i rolnicama od ćuretine.
Savet: Ako su šnicle suviše debele za uvijanje, pre začinjavanja ih pokriti folijom i tučkom ih pažljivo izlupati da budu tanje.