Ćureće rolnice sa povrćem i pirinčem

Ćureće rolnice sa povrćem i pirinčem image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuvanje 45 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   glavica crni luk
    • 170   g file od ćurećih grudi
    •   so
    •   biber
    • 2   supene kašike suncokretovo ulje
    • 300   ml pileća supa
    • 125   g pirinač dugog zrna
    • 1   supena kašika soja sos
    • 60   g sveži sir sa začinskim biljem
    • 400   g zamrznuta šargarepa
    • 250   g zamrznuti grašak
    •   drveni štapići za ražnjiće
    • 1   - 2   supene kašike gustin

Priprema

    Priprema:

    Crni luk očistiti i iseckati na kockice. Šnicle od ćuretine oprati i sa obe strane utrljati malo soli i bibera. Zatim jednu stranu premazati 1 kašikom sira sa začinskim biljem i uviti u rolnu, pričvrstiti drvenim štapićem.

    Zagrejati ulje u tiganju, rolnice zapeći sa svih strana oko 5 minuta. Izvaditi ih, i ostaviti sa strane. Crni luk, zamrznute kolutove šargarepe i grašak sipati u tiganj i pržiti 3 minuta, uz povremeno mešanje. Preliti pilećom supom. Dodati rolnice i sve poklopljeno kuvati 15 minuta.

    U međuvremenu u loncu zagrejati vodu dok ne provri, malo posoliti i u nju staviti kese sa pirinčem. Kuvati oko 15 minuta. Kese ocediti i izvaditi pirinač. Sos od povrća začiniti soja sosom. Dodati gustin i zagrejati dok se sos malo ne stegne. Servirati sa pirinčem i rolnicama od ćuretine.

    Savet: Ako su šnicle suviše debele za uvijanje, pre začinjavanja ih pokriti folijom i tučkom ih pažljivo izlupati da budu tanje.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 701
Masti (g) 16
Ugljeni hidrati (g) 73
Proteini (g) 55