Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Ćureće rolnice sa povrćem i pirinčem

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Crni luk Crni luk1 glavice glavica
File od ćurećih grudi File od ćurećih grudi170 g g
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje2 supene kašike supena kašika
Pileća supa Pileća supa300 ml ml
Pirinač dugog zrna Pirinač dugog zrna125 g g
Soja sos Soja sos1 supene kašike supena kašika
Sveži sir sa začinskim biljem Sveži sir sa začinskim biljem60 g g
Zamrznuta šargarepa Zamrznuta šargarepa400 g g
Zamrznuti grašak Zamrznuti grašak250 g g
Drveni štapići za ražnjiće Drveni štapići za ražnjiće
Gustin Gustin1 - 2 supene kašike supena kašika

Ćureće rolnice sa povrćem i pirinčem

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(12)

Proces pripreme

Priprema:

Crni luk očistiti i iseckati na kockice. Šnicle od ćuretine oprati i sa obe strane utrljati malo soli i bibera. Zatim jednu stranu premazati 1 kašikom sira sa začinskim biljem i uviti u rolnu, pričvrstiti drvenim štapićem.

Zagrejati ulje u tiganju, rolnice zapeći sa svih strana oko 5 minuta. Izvaditi ih, i ostaviti sa strane. Crni luk, zamrznute kolutove šargarepe i grašak sipati u tiganj i pržiti 3 minuta, uz povremeno mešanje. Preliti pilećom supom. Dodati rolnice i sve poklopljeno kuvati 15 minuta.

U međuvremenu u loncu zagrejati vodu dok ne provri, malo posoliti i u nju staviti kese sa pirinčem. Kuvati oko 15 minuta. Kese ocediti i izvaditi pirinač. Sos od povrća začiniti soja sosom. Dodati gustin i zagrejati dok se sos malo ne stegne. Servirati sa pirinčem i rolnicama od ćuretine.

Savet: Ako su šnicle suviše debele za uvijanje, pre začinjavanja ih pokriti folijom i tučkom ih pažljivo izlupati da budu tanje.

Ishrana

Masti16 g Ugljeni hidrati73 g Proteini55 g kCal701 kJ2935